Мешканці Києва пропонують дозволити роботу таксі у новорічну ніч

Мешканці Києва пропонують дозволити роботу таксі у новорічну ніч.

Мешканці Києва пропонують дозволити роботу таксі у новорічну ніч. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
11 грудня 2022 14:38

На сайті Київради з'явилася петиція, в якій йдеться про дозвіл на роботу таксі новорічної ночі з 31 грудня 2022 року на 1 січня 2023 року.

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення РФ в Україну майже в усіх регіонах, включаючи Київ, діє комендантська година. Громадянські особи без спецперепусток не мають права пересуватися вулицею вночі та перебувати у громадських місцях, щоб патрульні та військовослужбовці могли забезпечити безпеку у місті. Так, у Києві комендантська година триває з 23:00 до 05:00. У цей час не їздить громадський та цивільний транспорт, а перейти в укриття городяни можуть лише за оголошення повітряної тривоги.

Влада Києва та військові поки не обговорювали збільшення або скорочення комендантської години в місті. Мер міста Віталій Кличко пояснив, що комендантську годину запроваджено для безпеки самих мешканців. Рішення про зміну тривалості приймає міська влада з Радою оборони міста, враховуючи рекомендації військових.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Машини таксі переважно не працюють у цей час, якщо у водія немає спецперепустки. Проте деякі мешканці Києва пропонують дозволити таксистам працювати у новорічну ніч.

Так, киянин Євген Чиж зареєстрував відповідну петицію. У ній він запропонував видати водіям таксі спецперепустки з дозволом на роботу в ніч із 31 грудня на 1 січня. Свою ідею він пояснює тим, що мешканцям та гостям столиці так було б легше дістатися будинків або в гості після настання комендантської години.

За два дні петиція зібрала понад 500 голосів. Щоб її розглянула міська влада, вона має набрати 6 тисяч голосів за 57 днів, проте до Нового року залишається 21 день.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах