На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд (фото)

На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд.

На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд. Фото: t.me/UkrzalInfo

Транспорт та інфраструктура
21 грудня 2022 19:07

У Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. Він виконуватиме маршрут зі станції "Київ-Пасажирський" до станції "Київ-Казковий". Квитки на незвичайний потяг вже можна забронювати на сайті Укрзалізниці.

Ретро-поїзд курсуватиме 24, 25, 31 грудня та 1, 7 та 8 січня. Під час поїздки для пасажирів проведуть екскурсію і обіцяють подарувати незабутні емоції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Пасажирів святкового паровоза зустрічатимуть помічники святого Миколая на Центральному заізничному вокзалі. У потязі з ними працюватимуть вихованці Київської дитячої залізниці, які проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Ретро-поїзд складається із двох старовинних паровозів 1954 року, п'яти пасажирських вагонів та вагону-буфету.

Поїзд відправлятиметься з першої платформи у вихідні святкові дні о 12:34. Далі пасажирів трохи більше години кататимуть Києвом. Квитки можна купити у касах столичних вокзалів, або на сайті Укрзалізниці (ввівши запит "Київ-Пасажирський — Київ-Казковий" поїзд №894/893). Дорослий квиток коштує від 138 гривень, а дитячий - від 104 гривень.

На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд.На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд. Фото: t.me/UkrzalInfo

На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд.На зимові свята Києвом курсуватиме казковий ретро-поїзд. Фото: t.me/UkrzalInfo

Важливо зазначити, що у випадку оголошення повітряної тривоги ретро-поїзд зі станції Київ-Пасажирський буде відправлено о 14:00. Якщо відбою не буде до 14:00, то пасажири зможуть повернути гроші за квитки. Їм запропонують прийти в інший день. Залізничники говорять, що безпека має бути понад усе, але свято не скасовується.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що із Києва до Карпат знову курсуватиме зимовий "лижний експрес". До Славського він почне їздити з 30 грудня. Маршрут спеціального "Інтерсіті" прокладено через станції Святошин, Коростень, Дубно, Підзамче, Львів, Стрий та Сколе.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах