У КМДА відхилили петицію про запровадження у маршрутках безготівкової оплати

У КМДА відхилили петицію про запровадження у маршрутках безготівкової оплати.

У КМДА відхилили петицію про запровадження у маршрутках безготівкової оплати. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
17 сiчня 2023 22:39

Петиція про запровадження безготівкової оплати в маршрутних таксі Києва з'явилася на сайті електронних петицій Київської міськради 10 листопада минулого року. Вона набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів. Відповідь була розглянута - відмовлятися від оплати готівкою транспортні компанії не збираються, і влада не буде змушувати їх до цього.

28 грудня 2022 року за дорученням Віталія Кличка петицію було розглянуто заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Петром Оленічем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У відповіді влади на петицію сказано, що у Києві створено автоматизовану систему обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності (скорочено – АСОП). КМДА "веде переговори з перевізниками приватної форми власності, що обслуговують автобусні маршрути, щодо необхідності приєднання до АСОП".

Ухильну відповідь урядовця прокоментували представники громадянської ініціативи "Пасажири Києва". Вони трактували відповідь як відмову КМДА від переходу на безготівкову оплату, а фразу "ведуться переговори" вони розуміють як відмовку.

На думку "Пасажирів Києва", це питання відкладається на користь приватних перевізників уже багато років, починаючи з 2019 року. Причиною цього вони бачать багатомільярдні обсяги готівки, які ніде не враховуються.

Представники громадянської ініціативи вважають, що й надалі це питання відкладатиметься приватними перевізниками та владою, тому що введення АСОП змусить приватні транспортні компанії показувати обсяг надприбутку, що отримується, і не дасть можливості "маніпулювати нібито збитковістю перевезень і потребою підвищувати тарифи на проїзд".

У "Пасажирах Києва" нагадують, що у Києві немає даних, скільки пасажирів перевозиться маршрутками. Частина вирученої готівки, на їхню думку, йде на підкуп чиновників.

Нагадаємо, нещодавно Vgorode писав, що оплачувати проїзд у міській електричці у Києві тепер можна карткою та смартфоном з NFC.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах