У КМДА пояснили, чому Світовий банк не дав гроші на розширення трамвайної лінії до центру

У КМДА пояснили, чому Світовий банк не дав гроші на розширення трамвайної лінії до центру.

У КМДА пояснили, чому Світовий банк не дав гроші на розширення трамвайної лінії до центру. Фото

Транспорт та інфраструктура
31 березня 2023 22:58

У КМДА відповіли на інформацію щодо скасування фінансування Світовим банком проєкту щодо продовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до центру.

Нагадаємо, раніше з'явилися новини про те, що Київ не отримає 36 мільйонів доларів від Світового банку, призначених на реалізацію цього проєкту. Тоді активісти громадської ініціативи "Пасажири Києва" писали, що найближчими роками будівництва трамвайної лінії чекати не варто, оскільки київська влада не змогла запустити всі необхідні для цього процеси і проєкт фінансування Світовим банком було скасовано.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому заступник голови Департаменту транспорту КМДА Іван Шпильовий розповів, що, попри скасування фінансування проєкту Світовим банком, його не закрили і, можливо, влада знаходить інше джерело фінансування.

Наразі ж з'явилася реакція КМДА на цю новину, пише "LIGA.net". У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що проєкт було припинено через війну.

У відповіді Департаменту йдеться, що Світовий банк повідомив у листі від 28 березня 2023 року, що проєкт із розширення трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" припинили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. При цьому зазначають, що підтримку Світового банку перенаправили на вирішення інших найважливіших потреб: відновлення пошкодженого автомобільного та залізничного сполучення.

Реалізацію проєкту продовжать по можливості. Поки що Дептранс займається закупівлею рухомого складу для "Київпастрансу" та метрополітену, а також інфраструктурними проєктами для підвищення безпеки на дорогах. Для цього співпрацюють із міжнародними фінансовими організаціями.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах