Поліція у Києві не зупинятиме маршрутки, що їдуть під час повітряної тривоги

Поліція в Києві не зупинятиме маршрутки під час повітряної тривоги.

Поліція в Києві не зупинятиме маршрутки під час повітряної тривоги. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
11 травня 2023 21:16
Автор: Дарья Кунец

Виявилося, що патрульна поліція не має повноважень штрафувати водіїв маршрутних таксі, якщо вони рухаються під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, що під час тривоги маршрутки в Києві тепер висаджуватимуть пасажирів, розповів директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук на брифінгу в другій половині квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про цю новину повідомили в інтернет-спільноті "Пасажири Києва" з посиланням на роз'яснення поліції з цього питання (див. нижче скрін). Як з'ясувалося, кодекс України про адміністративні правопорушення не містить норм, відповідно до яких патрульна поліція має право штрафувати (або будь-яким іншим способом притягати до відповідальності) водіїв на рух під час повітряної тривоги.

Саме через це жоден водій та власник маршрутки не поніс жодної відповідальності за перевезення пасажирів під час тривог. Ця інформація з поліції спростовує заяви директора Дептрансу Руслана Кандібора, директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука та інших представників КМДА.

Також "Пасажири Києва" пишуть, що небажання скасовувати шкідливе та неефективне рішення Ради оборони Києва про зупинку транспорту під час тривог показує, "як у столиці працює лобізм інтересів приватних перевізників із величезним потоком чорної готівки".

Фото: Фото:

Фото: Фото:

Нагадаємо також, у Києві мають намір закрити ще два автобусні маршрути, які обслуговували приватні перевізники. Йдеться про маршрутки №599 та №600, які курсують на лівому березі Києва. Після розірвання договорів ці два маршрути планують закрити.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах