Як купувати квиток з пересадкою в одному поїзді з місця на місце: інструкція

Як купувати квиток з пересадкою в одному поїзді з місця на місце: інструкція.

Як купувати квиток з пересадкою в одному поїзді з місця на місце: інструкція. Фото: прес-служба УЗ

Транспорт та інфраструктура
13 липня 2023 16:41

Нова послуга від "Укрзалізниці" - можливість придбання квитка на окремі ділянки дороги в одному поїзді з пересадкою - одразу почала користуватися попитом у пасажирів. Тому "УЗ" підготували спеціальну інструкцію, як купувати такий квиток.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" днями випустила чергове оновлення своєї програми для купівлі квитків. У ньому з'явилася можливість купити квитки, вибравши оптимальні варіанти пересадок. У тому числі - всередині одного і того ж поїзда.

Ось як це працює на конкретному прикладі. Людині терміново треба їхати із Запоріжжя до Львова. До відправлення поїзда менше 6 годин, і при спробі придбання квитка від початкової точки до кінцевої немає жодного квитка. При цьому дістатися цим поїздом ще можна, і ось яким шляхом.

Система продажу квитків показує, що у поїзді №86 Запоріжжя – Львів є місця від Запоріжжя до проміжної станції П'ятихатки та від П'ятихаток до Львова. Це різні місця, саме тому купити білет на одне місце від Запоріжжя до Львова не виходить.

Додаток бачить цей варіант і пропонує пасажиру купити квиток відразу на два місця в один і той самий поїзд. Перше місце у пасажира буде до П'ятихаток, а друге – від П'ятихаток. При цьому доведеться перейти з місця на місце - у тому вагоні або в інший вагон того ж поїзда.

Фото: facebook.com/UkrzaliznytsiaФото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Фото: facebook.com/UkrzaliznytsiaФото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Формально пасажир купує одразу два роздільні квитки на той самий поїзд, тому вартість їх буде значно дорожчою, ніж один квиток на весь маршрут.

У майбутньому в "Укрзалізниці" можуть змінити тарифну політику і здешевити такий варіант з пересадкою в одному поїзді, щоб він виходив не дорожче, ніж один прямий квиток.

Також нагадаємо, що додаток "УЗ" підбирає також квитки з пересадками з одного поїзда на інший. За такої поїздки мінімальний час на пересадку між різними поїздами – 20 хвилин (щоб пасажири мали час зорієнтуватися на станції); максимальний час у дорозі – 36 годин (пересадки, які вимагатимуть більшого часу у дорозі, не пропонуватимуться пасажирам); підбираються максимально зручні рейси для пересадок, з мінімальною відстанню за маршрутом.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах