Про стан метро на "синій" лінії говорять неправду: фракція "Удар" у Київраді звернулася до СБУ

Про стан метро на "синій" лінії говорять неправду: фракція "Удар" у Київраді звернулася до СБУ. || Фото: Википедия || Фото: wikipedia.org

Про стан метро на "синій" лінії говорять неправду: фракція "Удар" у Київраді звернулася до СБУ. || Фото: Википедия || Фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
28 лютого 15:48

Депутати франції Віталія Кличка у Київраді вирішили поскаржитися до СБУ щодо поширення недостовірної та маніпулятивної інформації про стан станцій метро.

Мотивація скарги така - не відповідає дійсності інформація про загрозу підтоплення станцій метро "синьої" лінії у зв'язку із підвищенням рівня ґрунтових вод.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

На думку столичних депутатів, їм незрозумілі мотиви поширення їх колегою, депутатом Київради Андрієм Вітренко, "недостовірної та маніпулятивної інформації про роботу столичного метрополітену". Така інформація знижує довіру до метро як безпечного та надійного транспорту, а також як безпечного способу сховатися під час обстрілів.

Також депутатів від "Удару" обурила інформація про те, що нібито зірвано терміни виконання відновлювальних робіт біля станції метро "Деміївська" через те, що роботи не проводять у вихідні дні. Така інформація від Вітренко створює напружені настрої у суспільстві, що буде використано Росією.

Також, повідомляють у КМДА, за даними КП "Київський метрополітен" через чутки та недовіру поменшало людей, які ховаються в метро під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, днями Вітренко розповів, що київське метро може затопити водою через весняну повінь. Найбільша загроза – станції на "синій" гілці, які можуть стати, на думку депутата, новими венеціанськими каналами.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах