Розкішні квартири, авто та земля на мільйони доларів: чому відсторонили директора київського метрополітену

Розкішні квартири, авто та земля на мільйони доларів: чомусь усунули директора київського метрополітену.

Розкішні квартири, авто та земля на мільйони доларів: чомусь усунули директора київського метрополітену. Фото: bihus.info

Транспорт та інфраструктура
15 березня 19:09

Журналісти з'ясували, що на родичів Віктора Брагінського, який очолював метро у Києві 10 років, записано майно на мільйони доларів.

Вчора Віталій Кличко написав різкий пост у своєму телеграм-каналі: "Злий вечір. З неприємними, скажімо так, відкриттями для мене... Висновок. Віктора Брагінського буде відсторонено від виконання обов'язків директора столичного метро. Або не чинитиме опір і сам напише заяву на звільнення".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Реакція з боку директора метрополітену була негайно - вже сьогодні вранці, 15 березня, він написав заяву про відставку. Причиною таких раптових кадрових рішень стало журналістське розслідування Bihus.Info, яке показало, що члени сім'ї глави метрополітену володіють величезними активами.

Брагінського було призначено керівником КП "Київський метрополітен" влітку 2014 року, також він від партії Кличка "Удар" вибрався ще й депутатом до Київської міської ради. У декларації самого Брагінського нічого крамольного немає – звичайні однокімнатні квартири, старе авто та дача в селі.

Однак його мати, Ірина Брагінська, будучи на пенсії, зареєструвала ФОП, нібито заробила 2,4 млн грн і всю цю суму подарувала синові – голові метрополітену.

Також на маму-пенсіонерку записали дві двокімнатні квартири в новобудові – ЖК White Lines, їхня ринкова вартість близько 440 тис. дол. Квартири щойно куплені – у січні 2024 року.

Також глава метрополітену продав земельну ділянку в Глібівці на Київському морі за 70 тис дол, при тому, що ринкова вартість землі на місці, де знаходиться ця ділянка, набагато нижча.

На дружину керівника метро Ольгу Брагінську записано масу майна:

  • квартири у ЖК Richmond на Печерську вартістю 120 тис дол;
  • два паркомісця у цьому ж ЖК;
  • автомобілі LEXUS RX 300 вартістю 50 тис дол.;
  • дві ділянки загальною площею 0,5 га на греблі в Козині, там будується заміський будинок, його ринкова вартість може досягати 760 тис. дол.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Київський метрополітен розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар, нових станцій метро в місті ще довго не буде. А востаннє нові станції відкривалися ще 2013 року, за рік до приходу до метрополітену Брагінського.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах