Як уникнути переохолодження в умовах війни: поради ДСНС

Як уникнути переохолодження за умов війни: поради ДСНС. || Фото: Свято-Успенська Святогірська лавра

Хоч на календарі вже березень, але погода поки що зовсім не схожа на весняну. Вечорами у багатьох регіонах України буває мороз. Холодно також і у сховищах та підвалах, у яких ми змушені ховатися від авіаударів та обстрілів ворожих військ.

За весь час війни ми вже пристосувалися до нових умов, але навіть у такій ситуації не потрібно забувати про своє здоров'я. Варто уникати переохолодження та дотримуватися деяких правил.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Корисні поради про те, як за умов війни не перемерзнути та зберегти здоров'я, дали у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Що таке переохолодження?

Переохолодженням називається стан, коли температура тіла опускається нижче за норму 36,6 градусів до критичних для життя показників. Причиною цього є тривалий вплив низьких температур, наприклад, коли людина довго перебуває на морозі або в холодному сирому приміщенні. Найбільш уразливі до переохолодження зневоднені чи фізично виснажені люди.

Симптоми переохолодження:

Як уникнути переохолодження?

В умовах війни особливо важливо тримати під рукою теплий одяг. Якщо одяг намокли, потрібно відразу ж переодягтися в сухий, щоб уникнути переохолодження.

Якщо це можливо, то ДСНС радить шукати укриття в сухих і теплих місцях або ж утеплювати голову, шию, руки та ноги.

Перебуваючи в укритті, можна розмістити під собою подушки, каремати, ковдру або щільну тканину. Радимо також уникати протягів.

Рекомендується також випити теплий солодкий чай та поїсти їжу, багату на білок. Це варто також врахувати і покласти продукти в "тривожну валізку".

Також, щоб зігрітися, можна зробити прості фізичні вправи руками та ногами.

Чого не варто робити при переохолодженні?

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про те, що має бути в "тривожній валізі" окрім їжі та одягу.

Последние новости