Чому на карту "єПідтримка" досі не прийшли 6 500 грн

Чому на карту "єПідтримка" досі не прийшли 6 500 грн. || Фото: "Дія"

В Україні до 31 березня можна було отримати матеріальну допомогу від держави у розмірі 6500 гривень. Проте багато українців поскаржилися на проблеми із отриманням цих грошей.

Багатьом у додатку "Дія" надійшло повідомлення, що гроші було зараховано, проте на банківських картках "єПідтримка" кошти так і не з'явилися. А хтось поскаржився, що їхню заявку прийняли ще в березні, але досі жодних повідомлень про зарахування не надійшло.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пояснили представники "Дії" та деяких банків, українцям, які встигли подати заявку до 31 березня і її було прийнято, не варто переживати. Гроші їм прийдуть, проте через величезну кількість заявок цей процес може затягнутися.

Якщо надійшло повідомлення про зарахування, але грошей немає

У "ПриватБанку" на цю проблему відповіли так:

- Якщо написано "гроші зараховані", потрібно почекати зарахування. Є невелика затримка у виплаті через навантаження на систему та додаткові перевірки. Статус у додатку змінився через те, що програма прийняття заяв по 6 500 гривень вже закрита і потрібно було підбити підсумки. Тож якщо статус схвалений, то чекайте - гроші мають прийти.

Водночас у "Дії" пояснюють, що вони виступають лише технічним адміністратором послуги, а всі виплати здійснює "Ощадбанк" та Мінекономіки. У додатку відображається статус заявки, який їм надали в "Ощадбанку". Наразі вони намагаються вирішити проблему зі своїми партнерами, щоб прискорити процес виплати коштів.

Последние новости