Забудовник знову намагається знести садибу Маліна на Тургенєвській

Забудовник знову намагається знести садибу Маліна на Тургенєвській || Фото: Дмитро Перов

Незважаючи на війну, в Києві не вщухають одвічні баталії за будівництво житлових комплексів. Досить часто забудовникам кортить знищити історичну будівлю, а на її місці збудувати новеньку багатоповерхівку чи ТРЦ.

Про те, що з початку війни в столиці вже вдруге намагаються розібрати будівлю з «охоронного списку» мера Віталія Кличка, повідомив юрист Мапи Реновації Дмитро Перов. Також він зазначив, що це остання дерев’яна споруда на цій вулиці.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Цього разу забудовник намагається знести садибу ХІХ століття, яка розташована на вулиці Тургенєвській, 22, а на її місці побудувати житловий комплекс Turgenev. Садибу на Тургенєвській внесли до списку 119 охоронюваних об’єктів у вересні 2021 року. Однак, будинок не має статусу об’єкту культурної спадщини.

Проти забудовника відкрито два кримінальних провадження, а на будівлю і ділянку прокуратура наклала арешт.

Ще у липні минулого року забудовник почав розбирати дах будівлі, яка була зведена у 1906 році. У 2017 році впритул до будинку  компанія «Сервіт» збудувала 11-поверховий ЖК Turgenev. Наступного року відбулась перша спроба знести будинок Маліна, однак після суспільного розголосу демонтаж припинили.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у Києві вирішили швидко та тихо знести історичну будівлю кінця XIX століття. Кам'яниця розташована за адресою Цимлянський провулок, 3 на Подолі.

Последние новости