Чи будуть продовжувати воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні

Чи будуть продовжувати воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. || Фото: Офіс президента

18 травня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроекти, які регулюють продовження військового стану та термін проведення загальної мобілізації в Україні.

Відповідно до чинного законодавства, термін дії воєнного стану в Україні спливає 25 травня, а загальної мобілізації – 24 травня. Проте ці терміни можуть продовжити.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Сьогодні президентом було зареєстровано законопроект №7389 “Про затвердження Указу Президента України "Про продовження рядка дії військового стану в Україні” та проект закону №7390 "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження рядка проведення загальної мобілізації”.

Тексти документів на сайті ВР наразі не опубліковані. Подробиці будуть відомі, коли Уряд розгляне ці законопроекти.

[read_more_vg id="1206765"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Володимир Зеленський підписав Указ про загальну мобілізацію, яка проходила протягом 90 днів у чотири хвилі. У квітні провели третю хвилю мобілізації, під час якої в армію брали тих, хто належить до мобілізаційного резерву, тобто військовозобов'язаних громадян, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу та яких не призвали на попередніх етапах мобілізації.

Последние новости