В Україні стартувала третя хвиля мобілізації: кого призиватимуть

В Україні стартувала третя хвиля мобілізації: кого призиватимуть.

В Україні стартувала третя хвиля мобілізації: кого призиватимуть. Фото: zib.com.ua

Події
07 квiтня 2022 20:18

З початком повномасштабної війни на території України, яку розпочала росія 24 лютого, в країні був запроваджений воєнний стан. В зв’язку з цим президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Вона триватиме упродовж 90 днів й відбуватиметься у чотири хвилі.

Про те, що в Україні розпочалась третя хвиля мобілізації, нагадав мер Івана-Франківська Руслан Марцінків. Це означає, що ЗСУ призивають резервістів, які закінчили військові кафедри.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Також він закликав військовозобов’язаних чоловіків, зокрема тих, хто приїжджає з інших областей стати на військовий облік.  

Зазначимо, під час третьої хвилі до армії мобілізовуватимуть тих, хто належить до мобілізаційного резерву. Тобто військовозобов’язаних громадян, які закінчили військові кафедри вишів як  офіцери запасу і яких не призвали під час попередніх етапів мобілізації.

Хвилі мобілізацій в Україні.Хвилі мобілізацій в Україні. Фото: fakty.com.ua

Мобілізація жінок

У військові частини можуть призивати жінок, які перебувають на військовому обліку. Вона відбуватиметься в окремих випадках за найбільш дефіцитними для ЗСУ військовими спеціальностями. Зокрема, медичні, зв’язку, обчислювальної техніки, радіоелектроніки тощо.

Роман Горбач наголосив, що жодну жінку не мобілізували без її згоди.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні у військові частини закликали майже всіх резервістів першої черги, тобто тих, хто вже брав участь у бойових діях. Тепер, як повідомляє начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, мобілізуватимуть військовозобов'язаних, які насамперед не увійшли до першої.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах