Біля Ржищева знайшли ліс, якого майже не торкалася людська рука

Біля Ржищева знайшли ліс, якого майже не торкалася людська рука. || Фото: facebook.com/kekz.ua

Екологи знайшли під Києвом ліс, у який майже не ступала нога людини. Він виглядає занедбаним і таємничим, але водночас цей ліс є природним об'єктом, який ще постраждав від людської діяльності.

Дику місцевість знайшли співробітники Київського еколого-культурного центру разом із Богуславським лісгоспом, коли вирушили на пошуки дикої орхідеї під Ржищевом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про незаймане людиною місце екологи розповіли на своїй сторінці у Facebook.

Ліс практично не відвідували люди тому, що до нього складно дістатися навіть машиною через відсутність доріг і складного рельєфу місцевості (тут є багато пагорбів, урвищ і ярів). Також поряд із цим лісом немає населених пунктів.

- У нас виникла аналогія з відомим романом Артура Конана Дойла "Загублений світ". Вікові граби і черешні, папороті, напівтемрява в лісі навіть опівдні, дзюрчання чистих джерел - все це незвичайно! - написали екологи після відвідин таємничого лісу.

На відміну від міських лісів, де крім заростей кропиви та сміття знайти якусь рослинність вкрай складно, у цьому незайманому людиною лісі екологи виявили дикі орхідеї – гніздовку та пилкоголовник великоквітковий. Ці види орхідеї внесено до Червоної книги України. У Київській області, за словами фахівців, є лише два місця, де росте пилкоголовник великоквітковий.

[read_more_vg id="1209461"]

Екологи КЕКЦ заявили, що для охорони рідкісних рослин вони вимагатимуть створення в цьому лісі заповідного урочища.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві є 10 парків та озер, які повинні мати статус заповідної зони та охоронятися законом, оскільки в цих місцях живуть унікальні представники флори та фауни України.

Последние новости