Небо над Києвом захищають ППО зі штучним інтелектом

Небо над Києвом захищають ППО зі штучним інтелектом. || Фото: defence-ua.com

У Києві є декілька систем протиповітряної оборони, які працюють за допомогою штучного інтелекту. Вони можуть визначати траєкторію польотів ракет та авіації та працювати на випередження.

Як розповів радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов у ефірі національного телемарафону, таким штучним інтелектом наділені не всі київські системи ППО, але вони є.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Системи ППО з передовими технологіями - міжнародного зразка. Штучний інтелект бачить ракету, прораховує, де знаходиться її ціль та, працюючи на випередження, знешкоджує її. 

Окрім цього, штучний інтелект застосовується в різних системах, зокрема, у тих, які потрібні для роботи ДСНС.  За словами Смірнова, Україна має аеродрони, які можуть підніматися на певну висоту, сканувати той чи інший об’єкт та автоматично передавати дані про нього. Якщо така система бачить, наприклад, міну, то одразу повідомляє сапера.

Радник глави МВС уточнив, що штучний інтелект необхідний, щоб мінімізувати людський фактор і, умовно кажучи, пришвидшити роботу певних структур. Так само він працює на сході України. 

- Ця історія - надзвичайно потрібна у 21 сторіччі, якщо ми наразі говоримо про військові дії – для мінімізації людського фактору і більшої безпеки і охорони, - сказав Ростислав Смірнов.

[read_more_vg id="1210011"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Німеччина передасть Україні найсучаснішу систему ППО IRIS-T. Її вже почали виготовляти на німецькому заводі для захисту нашого неба. Вже у жовтні система оборонятиме Київ, а протягом 3-4 років її поставлять на всіх важливих об'єктах та у містах нашої держави. 

Последние новости