До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені

До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені. || Фото: www.dialog.ua

Служба безпеки України звернулась до суду з позовом проти російського окупанта Руслана Омаралінова, який, за їхньої інформацією, знущався з мирних мешканців Ірпені під час окупації Київщини. До суду скеровано всі матеріали справи, досудове розслідування завершено.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління СБУ у Києві та області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході розслідування стало відомо, що 23-річний Руслан Омаралінов, який у складі збройних сил Російської Федерації брав участь в окупації Київської області, бив та катував цивільне населення у Ірпені. Своїми діями він порушив закони та звичаї війни та підозрюється у жорстокому поводженні з мирними жителями.

У березні окупант разом з іншими військовослужбовцями ЗС РФ знушалися з ірпінців, погрожували їм вбивством. Зокрема, Руслан Омаралінов та його товариші по службі тримали у заручниках у підвалі 9 людей. Вони били цивільних по ребрах та ногах прикладами від зброї. Фігурант даної справи особисто знущався над жертвами, відмовляючи їм у їжі та питній воді.

Викрити злочинця змогли свідки та потерпілі від звірств.

[read_more_vg id="1210943"]

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури, СБУ вдалося завершити розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російські окупанти викрали у Вишгородському районі двох братів, один з яких - неповнолітній. Вони утримували хлопців у Чорнобилі, а потім незаконно вивезли на територію Білорусі, де потерпілі перебували разом з іншими викраденими українцями. Пізніше молошого брата відправили до дитячого будинку, де його врятували небайдужі люди. Доля старшого брата досі невідома.

Последние новости