На Київщині окупанти затримали двох братів і вивезли до їх Білорусі

На Київщині окупанти утримували двох братів і вивезли до їх Білорусі.

На Київщині окупанти утримували двох братів і вивезли до їх Білорусі. Фото: скріншот з відео

Події
23 червня 2022 07:48

На жаль, під час окупації Київської області від злочинних дій російських військ страждали всі - і дорослі, і діти. Так, стало відомо про двох братів з Вишгородського району,яких окупанти спочатку мордували, а потім примусово вивезли до Білорусі під виглядом евакуації. Один із них - неповнолітній.

За даними поліції, 322 жителя Київщини вважаються зниклими безвісті. Правоохоронці будуть встановлювати їх особи та всіма можливими методами намагатимуться повернути їх до України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російські окупанти взяли в полон неповнолітнього жителя Київщини та його брата, яких 26 березня зупинили на ворожому блокпості у селі Оране, що на Київщині. 17 та 29-річний брати їхали додому на велосипедах, але військовослужбовці РФ схопили їх  під час перевірки документів, силоміць посадили до БТРу та вивезли у Чорнобильську зону.

Деякий час молодих хлопців тримали у Чорнобилі. Окупанти зв'язали їх, наділи на голову мішки та зав'язали очі. Навіть незважаючи на вік юнака, вони били його та брата гумовими кийками, прикладом від зброї та навіть електрошокером. Після мордувань на територіїї України, хлопців вивезли у Республіку Білорусь і передали їх місцевим прикордонникам.

За словами молодшого брата Владислава, російські військові подумали, що хлопці - диверсанти, тож і затримали їх під час перевірки. У Чорнобилі окупанти нічого не вимагали від хлопців, а просто знущалися з них. Коли братів незаконно вивезли до Білорусі, Влада доправили до дитячого будинку. Завдяки зусиллям міжнародної організації Червоного Хреста та небайдужих громадян, неповнолітнього вдалося повернути до України. Де наразі перебуває старший брат Олександр - невідомо.

Де наразі перебуває старший брат Олександр - невідомо.Де наразі перебуває старший брат Олександр - невідомо. Фото: скріншот з відео

Як зазначив начальник поліції Київської області, Слава знаходився на території Білорусі чотири дні. Його утримували у будівлі, де знаходилося багато українців, яких незаконно вивезли з Бучі та Ірпені. 



За фактом порушення законів і звичаїв війни російськими військовими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 КК України. Нині поліція проводить слідчі заходи, щоб встановити причетних до даного безчинства осіб.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що відомого фотожурналіста Макса Левіна, який загинув наприкінці березня під Києвом, могли вбити російські солдати. На це вказує декілька речей, знайдених на місці загибелі працівника ЗМІ. Розслідувачі припускають дві версії вбивста Левіна - його могли розстріляти, коли він шукав у лісі свій дрон, або ж авто, у якому їхав журналіст окупанти могли перехопити та навмисно викрасти його через діяльність.  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах