"Межигір'я" зроблять державною пам'яткою садово-паркового мистецтва

"Межигір'я" зроблять державною пам'яткою садово-паркового мистецтва. || Фото: facebook.com/mnporgua

Національний парк "Межигір'я", який став одним з найолюбленіших місць для відпочинку на Київщині, отримає статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України.
 
Так, Урядова резиденція офіційно стане ландшафтним парком, адже на території "Межигір'я" є дуже багате ландшафтне різноманіття. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють у Міністерстві довкілля, вони подали клопотання до Уряду з проханням зробити парк "Межигір'я" пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Днями його було погоджено.

Тож тепер Міндовкілля, за ініціативи прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, розпочинає офіційний процес перетворення Урядової резиденції у державний парк-пам’ятку. У Міністерстві хочуть, щоб "Межигір'я" стало такою ж природоохоронною територією, як, наприклад, "Феофанія", "Маріїнський парк" чи "Голосіївський ліс".

Урядова резиденція "Межигір’я" офіційно набуде нового статусу тоді, коли Міндовкілля завершить усі юридичні процедури та підготує відповідний проєкт Указу Президента.

З 1935 року урочище "Межигір'я" біля Дніпра є державною резиденцією. Ця місцевість була закритою для українців. Вже після втечі четвертого президента України Віктора Януковича та Революції гідності "Межигір’я" офіційно відкрили для відвідувачів як парк. Це місце стало однією з популярних туристичних локацій.

[read_more_vg id="1210954"]

На території "Межигір'я" є безліч мальовничих пейзажів, також тут живуть рвзноманітні птахи та тварини. На величезній території парку є будинок "Хонка", гостьовий будиночок, спа-центр, яхт-клуб, корти для гольфу,  старий будинок Януковича, дебаркадер "Галеон", гараж з колекцією автомобілів, та окремий парк зі штучними озерами.

Парк "Межигір'я" працює і зараз з 09.00 до 19.00. Вхідний квиток коштує 150 гривень для дорослого та 50 гривень - для дітей.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник отримав новий статус. Відтепер і до 2025 року він носить назву наукової установи, що дасть можливість отримувати фінансування на наукові дослідження, розвивати міжнародне науково-технічне співробітництво та ефективніше розвивати заповідну Зону відчуження.

Последние новости