Чорнобильський заповідник отримав новий статус

Чорнобильський заповідник отримав новий статус.

Чорнобильський заповідник отримав новий статус. Фото: Denis Vishnevskiy

Події
18 червня 2022 22:01

Відтепер Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник має статус, який дасть йому можливість проводити наукові роботи за кошти держави. ЧРЕБЗ отримав Свідоцтво про державну атестацію наукової установи.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Заповідника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами співробітників ЧРЕБЗ, над отриманням цього статусу вони працювали декілька років. Визнання Заповідника науковою установою другої кваліфікаційної групи дасть визнання і натхнення до посиленої розбудови наукової спроможності, а також ще більшу мотивацію для проведення наукової роботи.

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник включили до Державного реєстру наукових установ, тож він зможе виборювати державне фінансування на науково-дослідні роботи. Крім цього, Заповідник отримав можливість доєднатись до Європейського дослідницького простору з метою розвитку міжнародного науково-технічного співробітництва, вільного трансферу знань, мобільності дослідників тощо.

З новим статусом ЧРЕБЗ також зможе ефективіше управляти заповідною територією і виконувати функцій по збереженню біотичного й ландшафтного різноманіття та адаптації природних комплексів до змін клімату.

Чорнобильський заповідник отримав новий статус.Чорнобильський заповідник отримав новий статус. Фото: facebook.com/zapovidnyk2018

- Все це разом підніме науковий потенціал Заповідника та, відповідно, примножить кількість доступних людству наукових знань. На основі останніх стане можливим б, - написали на сторінці заповідника.

Цей статус Заповідника діятиме до 2025 року.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час окупації Чорнобиля російські військові розграбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію, де знаходилися зразки найсучаснішого аналітичного обладнання, який не має аналогів у Європі. Збитки через це становлять близько 6 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах