Жінки яких професій повинні стати на військовий облік у жовтні: список

Жінки яких професій повинні стати на військовий облік у жовтні: список. || Фото: genderindetail.org.ua

Із 1 жовтня 2022 року на військовий облік почнуть ставати і жінки. Проте це стосуватиметься лише жінок певних професій, перелік яких влада вже узгодила. 

Спершу цей перелік спеціальностей був дуже великим, під військовий облік підпадали жінки майже всіх професій. Але потім його переглянули і значно скоротили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відтак, до військовозобов'язаних належать жінки-представниці 14 спеціальностей і шести професій. Він затверджений наказом №35 Міністерства оборони України від 7 лютого 2022 року.

Отже, коли взяття жінок на військовий облік набуде чинності, до військкомату можуть приходити жінки, які займаються такими спецальностями:

Також є список професій, які від жовтня вважатимуться спорідненими з військовою справою, а отже всі представники і представниці будуть військовозобов'язаними. Це такі професії як:

[read_more_vg id="1213100"]

Також від 7 лютого спорідненими з військовою справою спеціальностями визначено:

Та професії:

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, чим будуть займатися жінки, яких призвуть до армії. Хоча без згоди представниць прекрасної статі їх мобілізувати не будуть, багато жінок виявляють бажання допомогти чоловікам на фронті. В Офісі президента пояснили, що жінки займатимуться роботою в тилу, щоб була можливість звільнити від неї чоловіків, які більше потрібні на передовій.

Последние новости