У Києві чоловік намагався викрасти гроші, використовуючи грим і підроблені докумети

У Києві чоловік намагався викрасти гроші, використовуючи грим і підроблені докумети. || Фото: t.me/kyiv_pro_office

У Києві прокуратура викрила шахрая, який намагався зняти з чужого банківського рахунку 23 мільйона гривень за допомогою гриму та підроблених документів. Чоловік скористався тим, що власник рахунку виїхав з України і намагався під його виглядом отримати гроші.

Про схему, яку вигадав зловмисник написала пресслужба столичної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік підробив документи на ім'я власника рахунку і надав їх працівнику банку. Разом з фальшивими документами від подав заяву про зміну номеру телефону, за яким проводиться ідентифікація клієнта.

У іншому відділенні банківської установи шахрай подав заяву на відкриття іншого рахунку з одночасним виготовленням нової банківської платіжної картки і подальшим доступом до банківського рахунку потерпілого. Для цього він знову використав підроблені документи і грим.

Незважаючи на те, що несправжні документи було зроблено дуже якісно, а візуальну схожість на власника рахунку злочинець намагався всіма силами зробити за допомогою гримування, його все одно було викрито та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Деснянська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру шахраю, який користуючись воєнним станом, намагався заволодіти грошовими коштами особи, яка вимушено покинула України. Він підозрюється у порушенні ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України.

Чоловіку вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі понад 740 тисяч гривень.

[read_more_vg id="1215278"]

Відомо, що цей випадок незаконного заволодіння коштів може бути не першим на рахунку злочинця. Правоохоронці перевіряють його причетність до вчинення ще 18 епізодів заволодіння грошами громадян за аналогічною схемою, які було вчинено в різних районах столиці.

Триває Досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві жінка втиралася в довіру до незнайомців, починала активно спілкуватися з ними, а потім пропонувала купити валюту за вигідним курсом. Коли ж "подруги" погоджувались і брали гроші, зловмисниця викрадала їхні сумки і переставала виходити на зв'язок. Вже відомо про кількох постраждалих через такі дії жінки. 

Последние новости