Віталій Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого повторного наступу

Віталій Кличко розповів, чи готовий Київ до можливого повторного наступу. || Фото: unsplash.com

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що загрози ракетних ударів по місту залишаються, адже столиця була, є і буде метою Росії. Загрози повторного наступу нікуди не зникли, але Київ готовий до цього і зможе гідно зустріти окупантів подарунками.

Про це Кличко сказав під час Національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кличко каже, що Київ уже показав, що просто так ми здаватися не збираємось.

– Хтось розповідав, що їх (окупантів – Ред.) зустрічатимуть із квітами. Ні. Зустрічати ми їх збиралися, але готували такі "подарунки", що вони почали зрушуватись у Бучу, Ірпінь, Гостомель. Звірства, що відбувалися там, про що весь світ знає, це злість, що їм не вдалося взяти Київ, - сказав мер столиці.

Щодо повторного наступу окупантів на Київ, Кличко висловився, що зараз регіон набагато краще підготовлений. У нас є й протиповітряна оборона та сильні військові. Глава міста ще раз закликав киян дотримуватися ключових правил безпеки та згуртуватися.

Віталій Кличко, як спортсмен, переконаний у тому, що у боротьбі за перемогу дуже треба мати силу духу, і в українців вона, безумовно, є.

- У минулі роки ми по-справжньому не розуміли, що означає слово "незалежність". Навіть були жарти: "незалежні від когось", "незалежні від чогось". Наразі я переконаний, що кожен українець зможе чітко сформулювати, що таке незалежність. Незалежність у ухваленні рішень, незалежність у вирішенні майбутнього нашої держави, нашого міста, майбутнього кожної сім'ї, — зазначив мер.

Кличко, як і інші представники влади, впевнені, що наша країна ніколи не повернуться за радянських часів, стануть вільними членами великої європейської родини та обов'язково здобудуть перемогу у війні з РФ. Мер Києва вважає, що саме те, що наша країна захотіла жити за стандартами ЄС, де є права людини, свобода слова та демократія, розлютило ворога. Саме через це почалася війна.

[read_more_vg id="1217397"]

Під час розмови Віталія Кличка з журналістами у Києві пролунав сигнал чергової повітряної тривоги. Мер міста закликав киян не нехтувати правилами безпеки і у разі виникнення загрози йти в укриття.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, як у Києві відзначили 31-у річницю Незалежності України. Це свято кияни змогли добре провести навіть попри небезпеку ракетного обстрілу і навіть зустріти у столиці важливого іноземного гостя.

Последние новости