Як у Києві відзначили День Незалежності України в умовах війни

Як у Києві відзначили День Незалежності України в умовах війни.

Як у Києві відзначили День Незалежності України в умовах війни. Фото: t.me/novynylive

Події
24 серпня 2022 22:54

У Києві відсвяткували День Незалежності України, попри небезпеку ракетних атак та повітряні тривоги. Росії не вдалося зіпсувати українцям свято, адже на захисті громадян стоять бійці Збройних Сил України, які не віддадуть окупантам нашу країну.

24 серпня у столиці України пройшли негучні святкові заходи, а президент зустрів на Майдані Незалежності важливого іноземного гостя.
 
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З ранку до вечора у столиці пролунало 7 повітряних тривог, проте, на щастя, "прилетів" не було. Це дало змогу громадянам хоч якось відчути, що сьогодні був не лише 182-й день повномасштабного вторгнення РФ та півроку з початку запеклої боротьби, а і найважливіше державне свято - День Незалежності. 

Прогулянка Майданом Незалежності і парад спаленої ворожої техніки

Ще 19 серпня українців попереджали про небезпеку масованих ракетних ударів по містах, зокрема і по Києву. Попри це, сьогодні на Хрещатику та Майдані Незалежності було доволі людно. Кияни та гості міста гуляли по центру, розглядаючи спалену російську техніку, яку привезли на виставку. У декого з них  рашистська техніка викликала почуття страху та відрази.

Про що говорили люди, які гуляли сьогодні у Києві, розповіли журналісти видання DW.

Так, хлопець Сергій, який утік з Лисичанська, сказав, що ця техніка нагадує йому про те, що він бачив вдома. У Києві, за його словами, він почувається кофортно та безпечно, попри сигнали повітряної тривоги. 

Пізніше кореспонденти помітили жінку, яка з цікавістю розглядала російську техніку, але близько до неї не підходила. А киянин Євген сказав, що дивлячись на спалену техніку, він відчуває задоволення і радість, бо ж росіяни хотіли параду на Хрещатику, і отримали його, але цей парад трішки не такий, яким вони його собі уявляли. 

Опитування показало, що понад 90% українців упевнені в перемозі над російським агресором.

Окрім цивільних громадян Києвом бродили озброєні протидтиверсійні патрулі та посилені наряди поліції.

Візит Бориса Джонсона

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на День Незалежності в Україну приїхав прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Він прогулявся містом разом з Володимиром Зеленським та під час брифінгу оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на понад 54 мільйони фунтів стерлінгів. За те, що британський гість сміливо приїхав до Києва попри небезпеку, та за всебічну підтримку України наш президент нагородив його Орденом свободи та відкрив іменну плитку Джонсона на новоствореній Алеї Сміливості.

На День Незалежності до Києва приїхав Борис Джонсон.На День Незалежності до Києва приїхав Борис Джонсон. Фото: Обозреватель

Прапори Україні в небі

Ближче до вечора в районі монумента "Батьківщина-Мати" у рамках урядового проєкту "Армія дронів" у небо підняли  прапор України та знамена військових частин, які обороняють країну від російський окупантів. Таким чином організатори подякували всім військовим і нагадали про важливу роль дронів у війні.

Синьо-жовті стяги для цього перфомансу відібрав Генштаб ЗСУ. Колону очолював прапор України розміром 260 квадратних метрів, який минулого року на День Незалежності майорів над Авдіївкою. 

До речі, станом на сьогодні проєкт "Армія дронів" уже зібрав мільярд гривень і за ним укладено контракти на закупівлю "очей нашої армії" на суму 750 мільйонів гривень. Близько 400 дронів вже передані ЗСУ. 

Коли повністю стемніло, Батьківщина-Мати стала жовто-блакитною. Її підсвітили прожекторами на честь свята.

Батьківщину-Мати підсвітили кольорами прапора України.Батьківщину-Мати підсвітили кольорами прапора України. Фото: t.me/novynylive

Незважаючи на багатократне виття сирен, кияни не сиділи вдома. Ті, хто вже відвідав виставку на Хрещатику чи хотів просто не сидіти вдома, відвідували вуличні кафе, гуляли у парках і скверах, на березі Дніпра тощо. При сигналі повітряної тривоги все зачинялося, а люди або ж чекали відбою біля закладів, або прямували в найближче укриття.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах