Встановлено імена ще трьох окупантів, які катували цивільного у Київській області

Встановлено імена ще трьох окупантів, які катували цивільного у Київській області. || Фото: defence-ua.com

Завдяки мешканцю Київської області Служба безпеки України змогла встановити трьох російських окупантів, які скоювали воєнні злочини під час перебування в регіоні. Вони намагались його вбити, але чоловікові вдалося покинути ворожий полон.

Встановлено, що злочинцями є військові 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Їм заочно повідомлено про підозру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією СБУ, мешканець одного з населених пунктів Київщини зміг вибратися з полону росіян під час контрнаступу ЗСУ. 

Служба провела першочергові слідчі дії і встановила, що зловмисниками є громадяни Росії:

Окупанти взяли чоловіка в полон, коли знайшли в його телефоні листування з рідними, де він розповідав про дії росіян у населеному пункті. Його закинули до ями та начали допит та катування. Рашисти зв'язали потерпілому руки, ноги та очі, а потім почали заживо закопувати його в тій же ямі.  

Чоловікові вдалося вирватися з полону, коли ЗСУ підходили до Макарова. Коли він тікав, окупанти відкрили по ньому вогонь, внаслідок чого чоловік отримав вогнепальне поранення.

Загарбників підозрують у злочині за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України. Уже встановлено деякі дані та ймовірні місця перебування зловмисників. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

[read_more_vg id="1217948"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що нещодавно було встановлено командира групи спецзагону швидкого реагування "Ахмат" майора Ізнаура Мусаєва, який, імовірно, вбив п'ятьох мирних жителів неподалік Бучі під час окупації Київщини. Разом з іншими окупантами він залякував і знущався з місцевих жителів села Микуличі нібито для того, щоб вони не передавали інформацію про загарбників до ЗСУ. 

Последние новости