Стало відомо, коли у магазинах Києва подешевшають яйця

Стало відомо, коли у магазинах Києва подешевшають яйця. || Фото: t-online

Протягом останніх трьох місяців у столичних магазинах ціни на курячі яйця зросли більш ніж на половину, однак у листопаді ситуація має стабілізуватись – ціна знизиться.

Про те, коли у магазинах Києва подешевшають яйця, розповів виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко в коментарі для журналіста "Великого Києва".

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

За його словами, причиною різкого стрибка цін на продукт є збільшення втрат на виробництвах, сезонні особливості та зменшення голів курей після початку бойових дій.

З початком військових дій виробники яєць змушені були позапланово позбуватись поголів’я курей-несучок та почали пропускати посадки птиці, на що впливала катастрофічно низька ціна реалізації та невизначеність розвитку військових дій.

Також на збільшення витрат у галузі призвели дії уряду, оскільки не було забезпечене низьке податкове навантаження для виробників курятини та яєць.

“З позбавленням виробників яєць права бути платниками єдиного податку 4 групи, деякі  господарства, що займалися рослинництвом і птахівництвом, змушені були закрити птахівничий бізнес і залишитись платниками єдиного податку лише суто з рослинництвом. Це також зумовило скорочення поголів’я  курей-несучок та виробництва яєць”, – зазначив директор Асоціації “Союз птахівників України”.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Антимонопольний комітет України перевіряє причини подорожчання курячих яєць.

Последние новости