У ДТЕК розповіли, як планують подавати світло під час екстренних відключень

У ДТЕК розповіли, як планують подавати світло під час екстренних відключень. || Фото: unian.ua

28 листопада у Києві досі діють екстрені відключення електроенергії, так як в системі спостерігається значний дефіцит. Щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні електрику будуть подавати погодинно.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у ДТЕК розповіли про нові правила відключення світла. Тоді світло обіцяли не вимикати більше ніж на 5 годин на добу. Такий режим планували запровадити, поки не вдасться знизити дефіцит генерації електроенергії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Але зараз ситуація дещо змінилася. ДТЕК повідомляє, що згідно з розпорядженням Укренерго, у Києві потрібно зменшити 60% потужності споживання електроенергії.

Таким чином, те, що було заплановано два дні тому, поки що не актуально. Критична інфраструктура (столичні лікарні, насосні та теплові пункти) потребують 58% електроенергії, з тої, яка є наразі. Побутові споживачі можуть отримувати лише 42% електроенергії.

Тому енергетики роблять все, щоб кожен споживач отримував електроживлення по 2-3 години двічі на добу. Така ситуація триватиме, допоки не вдасться стабілізувати систему. Після цього Київ повернеться до відключеннь за графіками.

[read_more_vg id="1226316"]

Киян просять заощадливо ставитися до електроенергії, коли вона з'являється. Це допоможе енергетикам швидше збалансувати енергосистему. Зокрема, ми писали, що киян просять ощадливо користуватися електрообігрівачами. Зараз у квартирах може бути холодно, але електрика знаходиться в дефіциті, тож для покращення ситуації краще, наприклад, одягати теплі речі.

Последние новости