Киян закликають економно використовувати електрообігрівачі

Киян закликають економно використовувати електрообігрівачі.

Киян закликають економно використовувати електрообігрівачі. Фото: Getty Images

Події
19 листопада 2022 14:32

Увечері, 18 листопада, енергоспоживання у Києві було обмежене на 707 МВт. Хоча увес день аварійних відключень світла не було. Енергетики працють, щоб відновити систему після масованого ракетного обстрілу, а киян просять ще економити електроенергію.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вперше українців попросили економити електроенергію 20 жовтня, після чергового удару росіян по обїєктах критичної інфраструктури. Тоді громадяни свідомо користувалися електрикою і систему вдалося стабілізувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте з новими атаками з'явилася необхідність знову вимикати світло, щоб ремонтувати мережі. А кияни, своєю чергою, почали різко споживати велику кількість електроенергії. Директор компанії YASNO Сергій Коваленко написав, що якби у місті не застосовувалися обмеження, то мережі могли б пошкодитися ще більше.

Він нагадав, що ремонти ще тривають і те, що світло в будинках вимикають не на довго, не означає, що енергосистема перебуває у нормі і може працювати без перебоїв.

Сергій Коваленко просить киян економніше користуватися кондиціонерами та обігрівачами. Коли на дворі холоднішає, то до споживання електроенергії додається 200 МВт, а ми не можемо зараз цього собі дозволити. У іншому випадку є ризик залишитися без світла на довший час, ніж зараз.

Громадян закликають тепліше одягатися, заряджати переносні акумулятори та павербанки та обережно використовувати електроприлади і газові балони.

Раніше ми розповідали, що при найгіршому сценарії киянам доведеться бути без світла 10-12 годин. Адже із початком зими в енергосистемі країни може зрости дефіцит, на це можуть повпливати морози.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах