Внаслідок ракетного обстрілу в Умані зруйновано багатоповерхівку: що відомо

Внаслідок ракетного обстрілу в Умані зруйновано багатоповерхівку: що відомо. || Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У ніч проти 28 квітня, близько 04:30, Росія завдала масованого ракетного удару по території України. Із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, випущених російськими літаками, українські сили ППО збили 21. На жаль, є жертви серед цивільного населення, бо кілька ракет потрапили до житлових будинків.

Так, у Дніпрі через попадання до приватного будинку загинули 31-річна жінка та 2-річна дитина, ще троє людей постраждали. У місті Українка Київської області уламки збитої ракети потрапили у висотку, постраждала 13-річна дівчинка. А в Умані Черкаської області ракета поцілила у багатоповерхівку, внаслідок чого обвалилося кілька поверхів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Умані зафіксували два "прильоти": у житлову висотку та складські приміщення. Як видно на опублікованих фото з місця події, у дев'ятиповерхівці виявилася зруйнована частина під'їзду - знищено 27 квартир. На жаль, жертв уникнути не вдалося, повідомив голова МВС Ігор Клименко.

З самого ранку на місці події працюють рятувальники, медики, поліція та волонтери. Вони розбирають завали у пошуках постраждалих та загиблих.

Станом на 12:45 відомо вже про 14 загиблих. Серед них було дві дитини. Відомо також про 17 постраждалих, 9 із них госпіталізували медики. Серед постраждалих також є троє дітей.

UPD 13:40: У МВС повідомили, що під завалами знайшли тіло ще одного загиблого. Число жертв зросло до 15.

UPD 14:47: Рятувальники дістали з-під завалів тіла ще двох загиблих. Кількість жертв від ракетного удару зросла до 17 людей.

У Черкаській області оголошено триденну жалобу.

Рятувальники продовжують розбирати завали, оскільки там можуть залишатися люди.

У дворі біля зруйнованої багатоповерхівки розгорнули оперативний штаб та намети, у яких мешканці найближчих будинків, у тому числі й пошкодженого, можуть дочекатися, поки їм нададуть місце для тимчасового притулку.

Президент України Володимир Зеленський також відреагував на трагедію. Він написав, що цей російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу.

Последние новости