Директор ліцею, яка здавала позиції ЗСУ, вийшла на зв'язок і розповіла, як покинула Україну

Директор ліцею, яка здавала позиції ЗСУ, вийшла на зв'язок і розповіла, як покинула Україну. || Фото: facebook Алла Душкіна

Колишня директорка Печерського ліцею №75 Алла Душкіна, яка втекла за кордон після того, як її відпустили під заставу, вийшла на зв'язок і розповіла причини свого вчинку.

Нагадаємо, Душкіну звинувачують у тому, що вона здавала позиції ЗСУ та передавала окупантам РФ іншу інформацію в обмін на обіцяну їй росіянами посаду міністра освіти. Також вона працювала із представником РФ, який проводив інформаційні атаки проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наприкінці липня підозрювана вийшла із СІЗО під заставу у розмірі 500 тисяч гривень. Однак її зобов'язали носити електронний браслет, але її не носила. У суді це пояснили тим, що їх не було.

Наприкінці серпня стало відомо, що Душкіна не з'являється у суді півтора місяці. На зв'язок суддями не виходила, прокурори не знали, де він перебуває. Адвокат директора гімназії говорив, що його підопічна пропустила два засідання суду через проблеми зі здоров'ям.

Згодом з'ясувалося, що жінка втекла з України. В Офісі Генпрокурора заявили, що вона перетнула кордон з Угорщиною.

Згодом підозри впали і на суддю, який дозволив відпустити Аллу під заставу. Виявилося, що він виносив аналогічні рішення у справах інших колаборантів, яким світило до 15 років ув'язнення. Спецслужби підозрюють суддю щонайменше у симпатіях до "російського світу". Те, що вони знайшли у нього внаслідок невідкладного обшуку, підтверджує їхню підозру.

Душкіна виїхала за кордон 20 липня. Закордонний паспорт вона спочатку мала здати слідчому, проте документ чомусь був при ній. Адвокат місяць ходив на засідання суду та не розповідав, що його підзахисна вже не в Україні. Пізніше він пояснив, що й сам не знав про її місцезнаходження.

Вони вийшли на зв'язок із судом з відеозв'язку 16 вересня. Душкіна підтвердила, що виїхала з країни, проте свій вчинок вона пояснила "загрозою життя з боку угруповань націоналістичного характеру". За її словами, люди в масках нібито накидали їй на голову мішок і вивозили до лісу, передає "Судовий репортер".

Підозрювана стверджує, що виїхала вона на машині "швидкої" у тяжкому стані. При цьому вона стверджує, що нікуди не збігала і планує обов'язково повернутись, як тільки вилікується.

Також жінка не розкрила імена тих, хто вніс за неї заставу у розмірі 500 тисяч гривень. Душкіна пояснила, що ці гроші збирали по 100 гривень усі, хто міг. Однак у прокуратурі зазначено, що заставу вніс її син, який також зараз перебуває за кордоном.

Последние новости