Кияни хочуть повернення грошей за проїзд під час зупинки транспорту на час повітряної тривоги

Кияни хочуть повернення грошей за проїзд під час зупинки транспорту на час повітряної тривоги. || Фото: Vgorode

Жителі Києва голосують за петицію на сайті Київської міськради з вимогою повернення грошей, сплачених за проїзд, якщо транспорт зупиняється з висадкою пасажирів. Це відбувається, коли у місті звучить сирена повітряної тривоги.

Нагадаємо, з 1 серпня запровадили нове правило щодо пасажирських перевезень в умовах воєнного стану. Наземний громадський транспорт, у тому числі й приватні перевізники, під час повітряної тривоги має зупинятися у безпечному місці відповідно до правил дорожнього руху.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На думку автора петиції Станіслава Рябова, брати гроші за проїзд у разі, коли перевізник не може виконати послуги з довозу пасажирів до потрібної зупинки, несправедливо. Адже послуга не може вважатися такою, що виконана, якщо кожен пасажир не доїхав туди, куди йому потрібно.

У петиції №11070 кияни вимагають від міської влади повертати сплачені гроші за проїзд на транспортні картки та банківські картки у разі, коли транспорт зупиняється через оголошення повітряної тривоги. Підписати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо також, на сайті Київради нещодавно була інша петиція, в якій городяни просили владу взагалі скасувати зупинку транспорту. Глава міста Кличко заявив з цього приводу, що не самостійно ухвалив рішення про зупинення транспорту під час тривоги – це порадили зробити військові, спеціалісти Служби з надзвичайних ситуацій. Тож це рішення – Ради оборони міста Києва, насамперед.

Последние новости