Кличко прокоментував зупинку громадського транспорту під час тривоги

Кличко прокоментував зупинку громадського транспорту під час тривоги.

Кличко прокоментував зупинку громадського транспорту під час тривоги. Фото: Vgorode

Події
15 серпня 2022 14:25

Мер Києва Віталій Кличко вперше прокоментував заборону руху громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, з 1 серпня запровадили нове правило щодо пасажирських перевезень в умовах воєнного стану. Наземний громадський транспорт, у тому числі приватні перевізники, під час повітряної тривоги повинен зупинятися в безпечному місці відповідно до правил дорожнього руху.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пасажирам пояснили, що платити за проїзд удруге після відбою тривоги не треба, про що знають і контролери. Також у КМДА повідомили, що водій чекатиме на зупинці, де стояв транспорт під час тривоги, протягом 10 хвилин, тож у городян буде час повернутися до салону транспорту.

За кілька днів після цього на сайті Київради зареєстрували петицію, в якій городяни просять скасувати міськвладі це рішення. Пояснювали це тим, що в багатьох місцях люди просто не знайшли б укриття біля зупинки, а також через цю заборону багато хто віддаватиме перевагу таксі, особистим автомобілям та маршруткам, які це правило ігнорують.

11 серпня дана петиція з проханням скасувати рішення про обов'язкову зупинку наземного транспорту під час повітряної тривоги набрала необхідну кількість голосів. Петицію має розглянути мер Віталій Кличко. Потім він може дати доручення Раді оборони розглянути вимоги петиції та ухвалити рішення про те, чи її реалізувати.

Кличко в інтерв'ю виданню "Бабель" пояснив, чому це правило прийняли та як діяти людям, яких висадили під час повітряної тривоги з транспорту.

Журналіст зазначив, що не на всіх ділянках дороги можна знайти укриття. Як приклад, він навів ділянку від станції метро "Почайна" у бік Троєщини - якщо людей висадять біля торгових центрів, то їм потрібно близько 26 хвилин, щоб дістатися найближчого укриття.

Мер Києва зазначив, що під час повітряної тривоги людям небезпечно перебувати на зупинках та в торгових центрах, скупчуватися в одному місці на вулиці також не варто. Тому їм слід йти розосередитися і в укриття, а у разі їх відсутності - сховатись у найбільш безпечному місці. Наприклад, біля бетонних конструкцій або в улоговинах.

Стояти на зупинках небезпечно, адже туди також може прилетіти ракета. За словами Кличко, це правила, написані кров'ю. Він нагадав про випадок у Миколаєві, де російський снаряд потрапив у зупинку, де стояло багато людей. В результаті загинуло вісім людей.

Глава міста заявив, що ці правила створені для того, щоб уникнути таких трагедій. Також він пояснив, що не самостійно ухвалив таке рішення – його порадили ухвалити військові, фахівці Служби з надзвичайних ситуацій. Тож це рішення Ради оборони міста Києва насамперед.

При цьому про петицію, яку підписали кияни, Кличко нічого не сказав.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах