На Київщині завершують зведення будинків для постраждалих від війни громадян

На Київщині завершують зведення будинків для постраждалих від війни громадян. || Фото: t.me/kyivoda

На Київщині закінчують будувати нові будинки для тих українців, які втратили житло в результаті бойових дій. КОВА запустила пілотний проєкт з будівництва і вже майже готова віддати власникам перші п'ть будинків.

Проєкт реалізовується за кошти меценатів у селі Дмитрівка неподалік Бучі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив голова Київської області Олексій Кулеба, перші будинки вже на фінальному етапі будівництва.

Одна з майбутніх власниць - пані Валентина. Вона мешкає у Дмитрівці. Під час окупації Київщини у її дім потрапив російський снаряд і почалась пожежа, у результаті якої будинок повністю згорів. А у боях під Ізюмом війна забрала життя чоловіка Валентини.

Тепер жінка та два її сини, 17 і 19 років, оселяться в новому будинку, який надає обласна влада. 

[read_more_vg id="1217778"]

Надалі планується продовжити тестування цього проєкту, щоб надати житло ще більшій кількості українців, які постраждали від війни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що українська влада побудує у 16 областях країни нове житло для тих, хто був вимушений покинути дім. Протягом 5-6 місяців планується побудувати велику кількість п'ятиповерхових житлових будинків для тимчасових переселенців. Після відновлення контролю над окупованими територіями люди зможуть повернутися додому, а квартири віддадуть військовим, медикам та співробітникам поліції. 

Також ми розповідали, що на столичній Оболоні відновили багатоповерхівку, в яку навесні потрапила ворожа ракета. Місцеві жителі говорять, що наразі відремонтовано лише частину будинку, але роботи з відновлення тривають і він буде цілий.

Последние новости