У вересні вже можуть відкрити Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро

У вересні вже можуть відкрити Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро. || Фото: КМДА

У найближчому майбутньому машини зможуть їздити новим мостом через Дніпро, який з'єднає лівий та правий береги Києва. Але проїзд там буде можливим не для всіх бажаючих.

Про терміни відкриття Подільсько-Воскресенського мосту, що будується у Києві вже не одне десятилення, розповів голова Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандібор в інтерв'ю LIGA.net.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В даний час вже збудовані з'їзди на Труханів острів і на Русанівські сади. Найближчим часом, орієнтовно у вересні, мостом відкриють рух, але не для всіх автомобілів, а лише для швидких, пожежних авто та деяких маршрутів громадського транспорту, які курсуватимуть з лівого на правий берег Києва.

Руслан Кандібор також відповів урбаністам, які критикують нові з'їзди, бо вони зруйнують атмосферу затишного та зручного для пішоходів Подолу. Кандибор виправдовує рішення про будівництво мосту тим, що міст дуже старий, коли сучасний урбанізм не був у моді. За його словами, проектна документація мосту розроблялася з 1969 року, а його будівництво розпочалося близько 30 років тому.

На думку чиновника, зносити міст - не варіант, тому його потрібно відкривати і добудовувати лінію метро. "Адже Подільський міст - це не тільки арка над Дніпром, це дев'ять кілометрів естакади, яка з'єднає нас із Троєщиною. Ось коли його повністю реалізують, тоді всі відчують, наскільки важливий цей міст" - розповідає Кандібор.

Нагадаємо, 2021 року Vgorode писав, що двом співробітникам, які відповідають за будівництво Подільського мосту, повідомили про підозру в розкраданні 4,5 мільйонів гривень, виділених на будівництво об'єкта.

Последние новости