Куди піти у Києві цими вихідними 4-5 червня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
02 червня 2022 18:37
Куди піти у Києві цими вихідними 4-5 червня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 4-5 червня:

Фотовиставка "Київ мій"

Виставка присвячена видам та архітектурі сучасного Києва, але на фотографіях присутні виразні ознаки його історичної сутності. У ці важкі часи для нашої країни, коли бачимо зруйновані міста, особливо актуальним постає питання збереження архітектурно-будівельної спадщини кожного міста.

Коли: 4-5 червня, з 11:00 до 16:00

Де: Музей-квартира Павла Тичини квартира 1, 3

Адреса: вул. Терещенківська, 5

Скільки коштує: 30 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Лівкасні мініатюри 2022"

На виставці представлені левкаси, більшість з яких створені за мотивами художніх робіт, що брали участь у Другій Всеукраїнській Бієнале Левкас 2021. Переважна більшість дощок, що експонуються, матиме постійний розмір: 32х32 сантиметри. Разом з тим мистецтво завжди вимагає свободи, тому правила проектів ЦСМ "Білий Світ" допускають певний ступінь свободи — для розмірів, тим і щасливих випадків. Так що на цій виставці можна буде також побачити об'єкти різної форми, розміру та обсягу.

Коли: 4-5 червня, 11:00-19:00

Де: WHITE WORLD

Адреса: вул. Пушкінська, 21А

Скільки коштує: Безкоштовно. Подробиці за посиланням.

Вистава комедія "Ніч Маніяка"

Сором'язливий і незграбний ботанік, закоханий у свою чарівну колегу, запрошує її до себе додому. На жаль, дівчина не знає, що він страждає на роздвоєння особистості. А ботаніку невідомо про підступні наміри дівчини, яка діє за вказівкою своєї подруги-злочинки. Героїв очікують непередбачувані злами подій, до яких вони не були готові. У пошуках виходу із ситуації їм доведеться зробити складний вибір та з'ясувати дуже не прості стосунки.

Коли: 4, 5 червня, 15:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Джульєтта та Ромео"

Кожен бажаючий може подивитися на імениту виставу, яка через сотні років анітрохи не втратила своєї актуальності. Зворушлива, пронизлива, казка про тих, хто любить "Ромео і Джульєтту", знову оживе на сцені в Україні під керівництвом досвідченого режисера Кирила Калашникова. На глядачів чекає справжня любовна драма, приправлена ненавистю і гіркотою розлуки.

Коли: 4, 5 червня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 80 до 200 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Цікава екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику.

Під час екскурсії ви:

Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;

Знайдіть балкон на даху;

Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;

Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;

Перевірте час сонячним годинником француза;

Послухаєте подільські були й небилиці;

Насолоджуватися колоритом двориків Подолу.

Коли: 4 червня, 11:00

Де: м. Контрактова площа, фонтан "Самсон"

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Підземелля Аскольда"

Унікальна можливість спуститися глибоко під землю, прогулятися по старовинному тунелю, побувати на дні 33-метрової шахти, пройти серед підземних струмків та печер. Побачити різні печерні утворення на зразок сталактитів і сталагмітів, зустріти кажанів.

Коли: 4 червня, 17:00

Де: м. "Арсенальна", біля гармати

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Секретний Київ"

Щодня ми ходимо вулицями нашої столиці, не бачачи нічого незвичайного. Але варто уважніше придивитися, і Ви здивуєтеся скільки раніше ховалося від Вашого погляду. Секретні фундаменти та невідомі під'їзди, таємні дворики та дивовижні храми, а також незвичайні та рідкісні мешканці центру міста – ворони, їжаки, коти…

Коли: 4 червня, 12:00

Де: провулок Михайлівський, 8 (біля дерева, що росте із паркану)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з гончарства

Гончарство — це спосіб познайомитися з традиційним ремеслом своїх предків, поринути у романтичну пригоду та створити щось справді цінне власними руками. Програмою майстер-класу з гончарства передбачено виготовлення двох виробів із глини, а робота на занятті проходить з практичними порадами та під наглядом майстра.

Коли: 4 червня, 17:30

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5А

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Лавка"

Не така вже й легка річ – стосунки між чоловіком та жінкою. А навіть більше, хитросплетена! Начебто все зрозуміло, а поринеш глибше – відразу виникає безліч запитань і сумнівів… Ілюзія за ілюзією!.. Очікують любов, гармонію та щастя, а отримують пекучу драму та довічні поневіряння. Але продовжують вірити і сподіватися, що питання у «правильній людині» – потрібно «просто» перевиховати партнера, або знайти «того самого», єдиного, і тоді з'явиться – щастя!

Коли: 4 червня, 16:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up. Комедійний фронт

Превентивний удар гумору, необхідний нам зараз, вже готовий. Цього вечора виступатимуть кілька веселих коміків: Андрій Бережко, Володимир Левчук, Артур Петров, Антон Сенін.

Коли: 4 червня, 19:00

Де: Magnifique bar

Адреса: вул. Басейна, 12

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Сольний стендап концерт Ярослав Пиріг. Постшкільний синдром

Півтори години жартів ви почуєте від наймолодшого стендапу коміка України, учасника «Розсміши коміка», який має 12,3 тисячі передплатників у струмі струму та юного таланту Ярослава Пирога. На концерті ви щиро посмієтеся, згадайте все, що з вами відбувалося у скло і гарантовано отримаєте крутий, потужний вечір.

Коли: 4 червня, 18:00

Де: StandUp Art House Kyiv

Адреса: вул. Тараса Шевченка, 2/54

Скільки коштує: від 200 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Medium Well

Stand Up на відкритому повітрі під Барбекю та літня музика. Що може бути краще у теплий суботній вечір? Звісно, нічого. Це перший Stand Up такого формату цього року, тому ти маєш можливість отримати унікальне задоволення від жартів молодих Київських Stand Up коміків Макс Давиденко, Єгор Славуцький, Джейхун Сафаров Марина Войцеховська.

Коли: 4 червня, 18:00

Де: "KVSK"

Адреса: вул. Костянтинівська, 37

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Tribute Joe Cocker and Bee Gees band Saturday Night Fever

Цього вечора прозвучать легендарні хіти знаменитого британського тріо братів Гібб та такі ностальгічні рок-балади самого Джо Кокера. Пік популярності цих легенд припав на чудові та щедрі на таланти 70-ті та 80-ті роки XX століття. Цих виконавців поєднує не лише час і географія походження, а й те, що кожному з них вдалося залишити по-справжньому помітний слід у світовій історії музики.

Коли: 4 червня, 18:00

Де: Docker-G pub

Адреса: вул. Ігорівська/Набережно-Хрещатицька, 13/5

Скільки коштує: від 125 до 500 гривень. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу - Fluid art

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів змішуються між собою та з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 4 червня, 13:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5А

Скільки коштує: 690 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Мобілізація (Зйомка)

Цього вечора ви почуєте жарти та роздуми про життя, кохання та стосунки через призму сприйняття кожного окремо взятого коміка.

Коли: 4 червня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перший контакт"

Перший контакт - термін, що означає першу зустріч жителів Землі з представниками позаземного розуму. Але у виставі відбудеться не просто перший контакт, а ще й перший сексуальний контакт. Головному герою Колі, втрачати нічого, він готовий на все. Життя на Землі не залагодилося і він в рамках проекту дослідження космосу, вирушає в далекі дали, назустріч пригодам.

Коли: 5 червня, 17:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємниці Володимирської гірки"

На екскурсії "Секрети Володимирської гірки" ми подивимось на цей парк та його околиці зовсім інакше. А в кінці прогулянки зазирнемо в таємний двір старовинного Костелу.

Коли: 5 червня, 13:00

Де: біля верхньої станції Фунікулера (на Володимирській гірці)

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Мурали Києва як меседж свободи"

Київ вміє дивувати навіть найбільших знавців міста. Адже, прогулюючись сьогодні відомими маршрутами столиці, все частіше можна побачити нові твори вуличного мистецтва, що змінюють звичні архітектурні ансамблі. Йдеться про мурали, які перетворили Київ на щось подібне до художньої галереї, кількість експонатів якої зростає з кожним роком. Ми запрошуємо Вас познайомитися з найкращими роботами сучасного вуличного мистецтва та навчитися читати їхні смисли.

Частину коштів із продажу квитків буде передано на користь ЗСУ.

Коли: 5 червня, 13:00

Де: м. Золоті Ворота (біля пам'ятника Ярославу Мудрому).

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гей ти, - привіт!"

Історія про зародження першого кохання, формування людської душі, відкриття світу і пошук свого місця в ньому.

Коли: 5 червня, 16:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Володя Грибоєдов, Діма Захарченко, Кирило Гузій, Саша Качура, Льоша Юхименко, Михайло Калгін, Павлентій Харченко, Світлана Немонежіна.

Коли: 5 червня, 18:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах