Куди піти у Києві цього тижня з 13 по 17 червня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
14 червня 2022 18:30
Куди піти у Києві цього тижня з 13 по 17 червня 2022 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни зможуть відвідати культурні заходи, що відбудуться у столиці.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 13 по 17 червня:

Фотовиставка "Київ мій"

Виставка присвячена видам та архітектурі сучасного Києва, але на фотографіях присутні виразні ознаки його історичної сутності. У ці важкі часи для нашої країни, коли бачимо зруйновані міста, особливо актуальним постає питання збереження архітектурно-будівельної спадщини кожного міста.

Коли: з 13 до 17 червня, з 11:00 до 16:00

Де: Музей-квартира Павла Тичини квартира 1, 3

Адреса: вул. Терещенківська, 5

Скільки коштує: 30 грн. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а ще відвідувачам обіцяють цікавий контент для соцмереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів у висоту та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

На схилах парку буде розташована лаунж-зона з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку. Поруч працюватиме кафе зі смакостями та напоями. А для дітей передбачено надувний батут. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Співоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: з 13 до 17 червня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Лівкасні мініатюри 2022"

На виставці представлені левкаси, більшість з яких створені за мотивами художніх робіт, що брали участь у Другій Всеукраїнській Бієнале Левкас 2021. Переважна більшість дощок, що експонуються, матиме постійний розмір: 32х32 сантиметри. Разом з тим мистецтво завжди вимагає свободи, тому правила проектів ЦСМ «Білий Світ» допускають певний ступінь свободи — для розмірів, тим і щасливих випадків. Так що на цій виставці можна буде також побачити об'єкти різної форми, розміру та обсягу.

Коли: з 13 до 17 червня, 11:00-19:00

Де: WHITE WORLD

Адреса: вул. Пушкінська, 21а

Скільки коштує: Безкоштовно. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Флюїд Арт"

Ви навчитеся унікальній творчій техніці, у якій картину створюють за допомогою оригінального змішування акрилових фарб. Процес творчості простий і забавний - потрібно змішати фарби в ємності і нанести їх на полотно або дерев'яний планшет, пробуючи різні прийоми, щоб кольорова палітра утворила химерні візерунки та абстракції.

Коли: 13 червня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 14 червня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Великий Відкритий Мікрофон

Буде цікаво, місцями непристойно і повністю свіжо, адже після народження деяких із цих жартів не встигли ще висохнути чорнило, або охолоне екран смартфона.

Коли: 14 червня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує будь-якої спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 14, 16 червня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Stand-Up у Pepper's Club

Стендап – це сміливий та відвертий гумор про нас та про те, що відбувається навколо. На концерті кожен глядач стає частиною стендапу комедії. Коміки щиро діляться своїми думками та емоціями, які нікого не залишать байдужим. Вам виступатимуть: Іван Жорноклей, Слава Бу, Артур Петров, Микита Алексєєв, Марина Войцеховська.

Коли: 14, 16 червня, 19:00

Де: Pepper's Club

Адреса: вул. Московська, 8

Скільки коштує: від 100 до 200 грн. Подробиці за посиланням.

Комедія "Біжи, путін, біжи"

Після програшу Росії у війні режим диктатора зламано. Але Путіну вдалося втекти. Разом зі своїм другом Лукашенком, переодягнувшись жінками, вони поїхали туди, де їх ніхто не шукатиме в Україні. Це надзвичайно смішна комедія про останні дні колишніх диктаторів, а нині повій Шляхи та Лелі змусить сміятися без зупинки та повірити, що зло завжди карається.

Коли: 15 червня, 18:00

Де: Жовтневий палац

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 190 до 690 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Королева детективів"

Головним персонажем дійства виступає сама королева детективів Леді Агата Крісті Меллоуен, кавалер ордена Британської імперії та "Дама-командор". Ця дивовижна за силою духа жінка працювала медсестрою у шпиталі під час двох світових воєн, хоча у 1939-1945 роках вона була вже всесвітньо відомою письменницею Агатою Крісті.

Коли: 15 червня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: від 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Цікава екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику.

Під час екскурсії ви:

  • Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;
  • Знайдіть балкон на даху;
  • Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;
  • Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;
  • Перевірте час сонячним годинником француза;
  • Послухаєте подільські були й небилиці;
  • Насолоджуватися колоритом двориків Подолу.

Коли: 16 червня, 11:00

Де: Вихід зі ст. м. "Тараса Шевченка" (повертаєте праворуч із метро, з переходу ліворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Ансамбль танцю ім. П. Вірського. Благодійний концерт

Кожен з нас наближає перемогу всіма можливими силами, і кожен має свою зброю. Сьогодні гордість України – Національний заслужений академічний ансамбль танцю імені Павла Вірського – відомий на весь світ танцювальний колектив – перетворився на культурний фронт України, культурний рупор, котрий у великому європейському турі, привертаючи увагу мільйонів людей, розповідає правду про нашу боротьбу.

Коли: 16 червня, 17:30

Де: Міжнародний центр культури та мистецтв

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 250 до 390 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап на Воздвиженці

Це чудова нагода підтримати свій моральний дух у компанії популярних українських коміків. Вам жартуватимуть: Антон Тимошенко, Василь Байдак, Льоша Ральников.

Концерт рекомендований для глядачів віком від 18 років.

Коли: 16 червня, 18:00

Де: 32 Jazz Club

Адреса: вул. Воздвиженська, 32

Скільки коштує: від 300 до 450 гривень. Подробиці за посиланням.

Стендап вечірка

Запрошуємо вас на вечір найкращого гумору від проекту Підпільний стендап. Це чудова можливість розслабитися та вдосталь посміятися. Цього вечора виступатимуть: Ганна Кочегура, Настя Зухвала, Світлана Немонежина, Марина Войцеховська, Маша Латарія.

Коли: 16 червня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Концерт гурту "Кам'яний гість"

На концерті гурт презентує новий альбом «Пліне час», над яким музиканти працювали протягом останнього періоду. Хлопці спеціально вирішили зробити сюрприз своїм шанувальникам та випустити свою платівку цього року, а не на початку 2020-го, як планувалося раніше. Але цього вечора на вас чекають не лише новинки, а й найкращі хіти гурту та україномовні версії хітів 60-80-хх років. У тому числі Боб Ділан, Дженіс Джоплін, "The Doors" та інших.

Коли: 16 червня, 19:00

Де: Docker-G pub

Адреса: вул. Ігорівська, 13/5

Скільки коштує: від 150 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Саша Кольцова

Концерт пройде за участю піаніста Дмитра Леонова. У дуеті із Дмитром на сцені Пеперс Клаб Саша Кольцова представить програму в експериментальному форматі музичного стендапу. На глядачів чекають акустичні композиції та гумористичний конферанс від Сашка Кольцова. Частина коштів, зібрана від продажу квитків, буде спрямована на закупівлю тактичної медицини.

Коли: 17 червня, 18:00

Де: Pepper's Club

Адреса: вул. Московська, 8

Скільки коштує: від 450 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Собачка"

Молода жінка, познайомившись на корпоративі в барі ресторану з одруженим та успішним чоловіком, колегою із сусіднього відділу, намагається заманити його всіма можливими способами, і коли нічого не залишається, вигадує черговий. Здавалося б, звичайна банальна історія, що траплялася майже з кожним, але ні! Те, що придумала наша героїня, заслуговує на увагу. Заради своєї мети вона буде прикидатися собачкою, щоб хоч так мати можливість жити разом із коханою людиною та її дружиною.

Коли: 17 червня, 18:00

Де: Pepper's Club

Адреса: вул. Московська, 8

Скільки коштує: від 450 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Пікантний Київ"

Відкрити завісу темної сторони Києва. Прогулятися київськими кварталами «червоних ліхтарів», де святі, паломники та пропащі грішники - аферисти, самозванці та шахраї об'єдналися в одному місці. Дізнатися безліч історій про різні сторони міського життя: світські, кримінальні, інтимні, романтичні, шляхетні та вульгарні, правдиві та сумнівні.

Коли: 17 червня, 18:30

Де: Музейний провулок, 2, біля пам'ятника В'ячеславу Чорновілу

Скільки коштує: від 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах