Куди піти в Києві цього тижня з 27 червня по 1 липня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
27 червня 2022 18:14
Куди піти в Києві цього тижня з 27 червня по 1 липня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 27 червня по 1 липня:

Фотовиставка "Київ мій"

Виставка присвячена видам та архітектурі сучасного Києва, але на фотографіях присутні виразні ознаки його історичної сутності. У ці лихоліття для нашої країни, коли ми бачимо зруйновані міста, особливо актуальним постає питання збереження архітектурно-будівельної спадщини кожного міста.

Коли: 27-30 червня, 11:00-16:00

Де: Музей-квартира Павла Тичини квартира 1, 3

Адреса: вул. Терещенківська, 5

Скільки коштує: 30 грн. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

На схилах парку розташована лаунж-зона з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку. Поруч є кафе зі смакотами та напоями. А для дітей передбачено надувний батут. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Співоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 27 червня - 1 липня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво — як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 27 червня - 1 липня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Справжні чудовиська Марії Приймаченко

Зустрійтеся віч-на-віч зі страшилищами з власного дитинства, щоб усвідомити, що вони зовсім не страшні, а дуже навіть привітні і дружні. Наївне мистецтво Примаченко здається справді родом із дитинства - щирі, безпосередні, поза правилами раціонального світу дорослих. Але натомість її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його смислами, яких нам сьогодні так не вистачає.

Коли: 27 червня - 1 липня, 10:00-18:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бул. Шевченка, 12

Скільки коштує: від 50 до 90 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Великий Відкритий Мікрофон

Буде цікаво, місцями непристойно і повністю свіжо, адже після народження деяких з цих жартів не встигли ще висохнути чорнило, або охолоне екран смартфона.

Коли: 27 червня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Флюїд Арт"

Ви навчитеся унікальній творчій техніці, в якій картину створюють за допомогою оригінального змішування акрилових фарб. Процес творчості простий і забавний - потрібно змішати фарби в ємності і нанести їх на полотно або дерев'яний планшет, пробуючи різні прийоми, щоб палітра кольорів утворила химерні візерунки та абстракції.

Коли: 27 червня, 19:30

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний стендап

Запрошуємо вас на вечір найкращого гумору від проекту Підпільний стендап. Це чудова можливість розслабитися та вдосталь посміятися. Цього вечора виступатимуть: Сергій Степанісько, Антон Тимошенко, Ганна Кочегура, Василь Байдак.

Коли: 28 червня - 16:00, 18:30; 30 червня - 19:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: від 250 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 28 червня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Концерт до Дня Конституції України

Концерт проходитиме за участю Національного академічного оркестру народних інструментів України. На ньому пролунають легендарні українські композиції.

Коли: 28 червня, 18:00

Де: Жовтневий палац

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 250 до 550 гривень. Подробиці за посиланням.

Чорна комедія "Інтимна розмова з ароматом бензину"

Уявіть собі: ви працюєте портьє у брудному готелі провінційного американського містечка. Якось уночі в готель заселяється похмурий чоловік без однієї руки. Потім до нього в номер заходять двоє: симпатична дівчина та підозрілий хлопець. Раптом лунає звук пострілу - і ті двоє, як крізь землю, провалилися. А готелем розноситься стійкий запах бензину.

Коли: 28 червня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 150 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Лялькова вистава "Хедлайнер - політичний бедлам в одну дію"

Смішне, несподіване та актуальне уявлення у форматі, якого ви ще не бачили. Хедлайнер не тільки змусить вас посміятися, але й змінить уявлення про театр ляльок. Мистецтво ведення ляльки, взаємодія з акторами в живому плані, іронічні діалоги та смішні гегі - все це наш «Хедлайнер» - вистава створена за мотивами свіжих історичних подій в Україні та світі.

Коли: 28 червня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up концерт "Конституційне рішення"

Найкраще рішення у День Конституції показати, що ми справді вільні. До жартів, до свого волевиявлення. Вільні у будь-якому слові. Вільні сміятися, допомагати армії, доки вони захищають нас.

Коли: 28 червня, 19:00

Де: StandUp Art House Kyiv

Адреса: бул. Тараса Шевченка, 2/54

Скільки коштує: від 250 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує якоїсь спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 28, 30 червня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Благодійний концерт-аукціон гурту "KAZKA"

KAZKA - музичний гурт грає ю-поп з елементами електро-фолка та українською мовою. З перших днів війни чітка та зрозуміла позиція групи з приводу російського вторгнення додала українцям сил для боротьби та єдності у такий необхідний та важливий час. Усі кошти, зібрані з продажу квитків, підуть на підтримку ЗСУ.

Коли: 28 червня, 20:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: від 600 до 1000 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Вова Маслов, Катя Федоркова, Микита Алексєєв, Руслан Колесник, Ігнат Михайлюк, Михайло Калгін, Сергій Афонський, Макс Мельников.

Коли: 29 червня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Троє в човні, не рахуючи собаку"

Весела та цікава комедія. Легкий та ненав'язливий британський гумор. Авторське уявлення Петра Миронова Петро Миронов (Pyotr Mironov) за знаменитим твором Джером Клапка Джером "Троє в човні, не рахуючи собаку".

Коли: 29 червня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Напередодні"

Невідомо ким, отруєний медіамагнат Невмержицький. Слідство дізнається, що у вбивці є тату із зображенням ящірки на грудях. Відомо також, що напередодні Невмержицький скористався сайтом знайомств "Намба". Оперативники Юрій Шафрай та Микита Петренко намагаються зловити злодійку "на живця". Під ім'ям Сергій Юрій дає оголошення на сайті знайомств. Але не лише оперативники вміють ставити капкани для злодіїв. Іноді вони самі потрапляють у лещата зловмисників, особливо коли зловмисниця - це гарна жінка. Події відбуваються напередодні російського вторгнення. Життя у всіх персонажів п'єси різко змінюється після початку війни, як власне і у всіх нас.

Коли: 30 червня, 18:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 120 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап на Воздвиженці

Це чудова нагода підтримати свій моральний дух у компанії популярних українських коміків. Вам жартуватиме Макс Вишинський.

Концерт рекомендований для глядачів віком від 18 років. 25% буде передано на потреби ЗСУ.

Коли: 30 червня, 18:00

Де: 32 Jazz Club

Адреса: вул. Воздвиженська, 32

Скільки коштує: від 350 до 400 грн. Подробиці за посиланням.

Майже інтелектуальне шоу

Це класичний формат QI від "Підпільного Стендапа": тут коміки відповідають на інтелектуальні питання ведучого - правильно чи смішно.

Ведучий - Свят Загайкевич.

А боротимуться за звання найрозумнішого коміка цього разу: Василь Байдак, Антон Стенюк, Ганна Кочегура, Олександр Качура.

Коли: 30 червня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Київ стародавній та вічний"

Давайте відкриємо історію стародавнього міста разом. І ми побачимо, як тисячу років тому люди любили та мстилися, зраджували та йшли на подвиги, любили та молилися. Наші пращури жили зовсім по-іншому, але головне завжди залишалося незмінним, тому Київ вічний.

Коли: 30 червня, 12:00

Де: Біля сходів Андріївської церкви,

Адреса: Андріївський узвіз, 23

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Неймовірна історія кохання"

Вони зустрілися… уві сні. А потім ще раз… і ще… І тепер, щоразу прокинувшись, вони блукають вулицями міста, сподіваючись на зустріч. Здається, вона неминуча, адже вони мають пароль, щоб не розминутися, - дивні слова... Але чи зможуть вони відчути одне одного, доторкнутися, зловити дихання, тепло рук?.. А можливо, вони живуть на різних півкулях планети різні часи і епохи, і їхня любов так і залишиться лише сном.

Коли: 30 червня, 18:00

Де: Київський національний академічний "Молодий театр"

Адреса: вул. Прорізна, 17

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

"Квадрат-шоу". Імпровізаційне шоу від театру Чорний квадрат.

Це - спектакль без сценарію! Глядачі висловлюють побажання, щоб вони бажали побачити, а актори створюють полотно дії в режимі реального часу. Обмежень за жанрами немає: на сцені може статися хорор, трилер, чорна комедія, вестерн, еротична драма і навіть… мюзикл!

Коли: 30 червня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 150 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Благодійний концерт гурту Скрябін

Програма "Сука Війна" - це благодійний концерт на підтримку ЗСУ та дітей, які постраждали внаслідок бойових дій в Україні. Цього вечора всі культові хіти прозвучать наживо.

Коли: 1 липня, 18:00

Де: Music Pub "Pepper's Club"

Адреса: вул. Московська, 8

Скільки коштує: від 490 до 690 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Кефір, зефір та кашемір"

Смішна історія двох "закоханих", які не мають наміру здаватися! Але як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати? Не знаєте…? Якщо чесно, герої нашого спектаклю теж не знають… Єдиний рецепт який вони можуть порадити - взяти дві склянки кефіру, какао чи гарного коньяку, сісти поряд із коханою людиною та… насолоджуватися нинішнім життям, а не шукати відповіді на дурні питання!

Коли: 1 липня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава комедія "Ніч Маніяка"

Сором'язливий і незграбний ботанік, закоханий у свою чарівну колегу, запрошує її до себе додому. На жаль, дівчина не знає, що він страждає на роздвоєння особистості. А ботаніку невідомо про підступні наміри дівчини, яка діє за вказівкою своєї подруги-злочинки. Героїв очікують непередбачувані злами подій, яких вони були готові. У пошуках виходу із ситуації їм доведеться зробити складний вибір та з'ясувати дуже не прості стосунки.

Коли: 1 липня, 19:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Що жінці добре, то мужику кредит"

Можливість легко та невимушено провести час. Дізнайтеся більше про себе і посміятися з проблем, які ми навіть не помічаємо за суєтою свого життя. Емоційне піднесення та гарний настрій гарантовані. Величезна доза гумору, несподівані повороти та віртуозна гра акторів театру "Дивовижні люди". Відверті діалоги, іскрометні жарти і, звичайно ж, у найкращих традиціях театру, жива авторська музика.

Коли: 1 липня, 19:00

Де: Будинок Архітектора

Адреса: вул. Бориса Грінченка, 7

Скільки коштує: від 270 до 490 грн. Подробиці за посиланням.

Improv Live Show. Благодійний виступ

Improv live show - гумористичне шоу від експертів із розваг Студія "Квартал 95"! Це популярне TV-show у клубному форматі, імпровізація без цензури, шоу без режисури та сценарій. Все, що відбувається у програмі, народжується на сцені. На сцені: Валентин Міхієнко, Володимир Шумко, Володимир Дантес, Костянтин Тромбовецький.

Коли: 1 липня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 800 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний Стендап у клубі Максимум

Ще один вечір, у компанії елітарних глядачів та найкращих коміків Києва, які можуть допомогти людям та армії своїм виступом! Для вас виступатимуть: Антон Стенюк, Юра Коломієць, Антон Сенін, Настя Виклику, Артур Петров, Сергій Степанісько.

Коли: 1 липня, 19:00

Де: клуб Максимум

Адреса: вул. Декабристів, 12

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Містичні історії в дебрях Подолу"

Уявіть собі: осяяний вечірнім сонцем Поділ, повільна прогулянка вуличками та химерними двориками, що ожиють містичні історії. У деякі складно повірити, але кожна з них розповідає про загадкове минуле міста.

Коли: 1 липня, 18:30

Де: від вулиці Хорива до Житнеторзької та Ярославської.

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Stand-Up Alfavito

Стендап - це сміливий та відвертий гумор про нас та про те, що відбувається навколо. На концерті кожен глядач стає частиною стендапу комедії. Вам виступатимуть: Іван Жорноклей, Сергій Степаніско, Андрій Бережко, Джейхун Сафаров, Марина Войцеховська.

Коли: 1 липня, 19:00

Де: Alfavito Kyiv Hotel

Адреса: вул. Предславинська, 35д

Скільки коштує: від 200 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах