Куди піти у Києві цими вихідними 16-17 липня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
15 липня 2022 18:53
Куди піти у Києві цими вихідними 16-17 липня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 16-17 липня:

Благодійна зустріч "KURENI ДОБРА"

На зелених пагорбах Дніпра відбудеться подія, на яку всі так довго чекали. Це чудова можливість провести час у приємній компанії однодумців, підтримати український бізнес, відпочити від сьогоднішніх реалій та стати частиною доброї справи на користь ЗСУ. Вас чекатиме:

  • виставка художників
  • музика добра
  • ярмарок вінілу
  • патріотичний стенд-ап
  • маркет українських виробників
  • фудкорт із смачною їжею та прохолодними напоями

Коли: 16-17 липня, 16:00-21:30

Де: Курені

Адреса: вул. Паркова дорога, 4

Скільки коштує: благодійний внесок у розмірі 200 чи 400 гривень. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 16-17 липня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 16-17 липня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Справжні чудовиська Марії Приймаченко

Зустрійтеся віч-на-віч зі страшилищами з власного дитинства, щоб усвідомити, що вони зовсім не страшні, а дуже навіть привітні і дружні. Наївне мистецтво Примаченко здається справді родом із дитинства – щирі, безпосередні, поза правилами раціонального світу дорослих. Але натомість її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його смислами, яких нам сьогодні так не вистачає.

Коли: 16-17 липня, 10:00-18:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бул. Шевченка, 12

Скільки коштує: від 50 до 90 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Воєнний стан"

Центральною темою виставки Владислава Шерешевського є хроніка війни. Полотна датовані днями, коли відбулися зображені на них події. Серед робіт, що входять до експозиції, багато портретів як провідних діячів та героїв війни, так і невідомих громадян, дітей та старців. На їхніх обличчях війна залишає хроніки іншого, які важко стерти з пам'яті.

Коли: 16-17 липня, 11:00-19:00

Де: Центр Сучасного Мистецтва "Білий Світ"

Адреса: вул. Пушкінська, 21а

Скільки коштує: вільна. Подробиці за посиланням.

Виставка "Ампутована весна"

Фотовиставка ігрових не-документальних проектів. Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових згвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Коли: 16-17 липня, 16:00-19:00

Де: Ya Gallery

Адреса: вул. Хорива, 49б

Скільки коштує: донат. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з гончарства

Індивідуальний майстер-клас з гончарства – це можливість поринути у світ одного з найдавніших ремесел. Саме такі заняття найчастіше відвідують із близьким другом чи подругою, усією родиною або ж дарують на свята. Індивідуальні гончарні майстер-класи проходять у невимушеній атмосфері, що дозволить вам та вашим друзям повністю відчути найтонші моменти роботи з глиною.

Коли: 16, 17 липня, 14:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 16 липня – 10:00, 17 липня – 18:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Захоплююча екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику.

Під час екскурсії ви:

  • Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;
  • Знайдіть балкон на даху;
  • Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;
  • Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;
  • Перевірте час за сонячним годинником француза;
  • Послухаєте подільські були й небилиці;
  • Насолоджуватися колоритом двориків Подолу.

Коли: 16 липня, 11:00

Де: вихід зі станції метро "Тараса Шевченка" (повертаєте праворуч із метро, з переходу ліворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу - Fluid art

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів поєднуються між собою і з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 16 липня, 13:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5а

Скільки коштує: 740 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Схоже на щастя"

Це легка комедія з тонкою іронією, що торкається головних питань людських відносин і дозволяє поглянути своє життя під іншим кутом. Режисером вистави є дочка Ади Роговцевої – заслужений діяч мистецтв України Катерина Степанкова.

Коли: 16 липня, 16:00

Де: Жовтневий палац

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 200 до 1090 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

"Загадкове нічне вбивство" – розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він – головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч різних подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі – любити і бути коханим. Тому почуття, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 16 липня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 50 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Підземний Хрещатик"

Пройти близько трьох кілометрів під землею від Олімпійської до головної вулиці Києва та вийти на несподіване місце. На власні очі побачити старовинні тунелі, побудовані в середині XIX століття, та підземні річки: Клов та його притоки Кловиця та Хрещатик.

Коли: 16 липня, 12:00

Де: Антоновича, 50, між двома входами до "Мегамаркету"

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сватання монтера"

Це вистава за творами Михайла Зощенка, яка як ніхто вміла помічати людські пристрасті та вади. Ось і героїня цієї вистави готова продати свого чоловіка за "червоник", а на додачу вручити і всі подробиці та обставини сімейного життя. І хоча сьогодні і часи, і гроші вже змінилися, людська жадібність і спрага наживи залишилися ті ж самі. А отже, і сучасному глядачеві є над чим замислитися. Скільки коштує дружба? Чесність? Честь? Любов?

Коли: 16 липня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Пікантний Київ"

Відкрити завісу темної сторони Києва. Прогулятися київськими кварталами «червоних ліхтарів», де святі, паломники та пропащі грішники - аферисти, самозванці та шахраї об'єдналися в одному місці. Дізнатися безліч історій про різні сторони міського життя: світські, кримінальні, інтимні, романтичні, шляхетні та вульгарні, правдиві та сумнівні.

Коли: 16 липня, 15:30

Де: Музейний провулок, 2, біля пам'ятника В'ячеславу Чорновілу

Скільки коштує: від 250 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Суботник

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. Вам жартуватимуть: Вова Маслов, Богдан Письменко, Женя Коротков, Марк Свирідюк.

Коли: 16 липня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Напередодні"

Невідомо ким, отруєний медіамагнат Невмержицький. Слідство дізнається, що у вбивці є тату із зображенням ящірки на грудях. Відомо також, що напередодні Невмержицький скористався сайтом знайомств "Намба". Оперативники Юрій Шафрай та Микита Петренко намагаються зловити злодійку "на живця". Під ім'ям Сергій Юрій дає оголошення на сайті знайомств. Але не лише оперативники вміють ставити капкани для злодіїв. Іноді вони самі потрапляють у лещата зловмисників, особливо коли зловмисниця – це гарна жінка. Події відбуваються напередодні російського вторгнення. Життя у всіх персонажів п'єси різко змінюється після початку війни, як власне і у всіх нас.

Коли: 16 липня, 18:00

Де: Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня"

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Підземна Солом'янка. Струмок Кадетський Гай"

Струмок Кадетський Гай на Солом'янці протікає під землею неподалік залізничної станції «Київ-Депо».

Ми пройдемо близько 2 кілометрів під землею його руслом і побачимо найбільший підземний каскад Києва, сталактити і сталагміти і зробимо напрочуд атмосферні фото.

Коли: 16 липня, 17:00

Де: біля зупинки швидкісного трамваю "Політехнічна"

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тисячолітня незаймана"

Вампірша-вегетаріанка прокидається після летаргічного сну та намагається налагодити своє життя у наш час. Їй доводиться нелегко, бо треба пізнавати всю красу нової епохи, вести війну з давніми та підступними ворогами. На своєму шляху вона зустрічає велике кохання, що допомагає їй у боротьбі.

Коли: 16 липня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 200 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап Оборона

Це вечір гумору та гарного настрою. Для вас виступатимуть Слава Бу, Максим Давиденко, Олесь Пінчук, Антон Болдирєв.

Коли: 16 липня, 18:30

Де: Dorothy pub

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43/16

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. На сцені виступатимуть: Женя Євсюков, Женя Коротков, Діма Білоус, Вова Маслов.

Коли: 16 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Благодійний вечір джазу

На заході на вас чекає один із основних Київських джазменів – Дмитро Александоров та найкращий вокаліст джазу – Павло Пігура.

Comedy Space продовжує і надалі активно проводити благодійні заходи для підтримки постраждалих регіонів.

Коли: 16 липня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: від 300 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Лавка"

Не така вже й легка річ – стосунки між чоловіком та жінкою. А навіть більше, хитросплетена! Начебто все зрозуміло, а поринеш глибше - відразу виникає безліч питань і сумнівів... Ілюзія за ілюзією!.. Очікують любов, гармонію та щастя, а отримують пекучу драму та довічні поневіряння. Але продовжують вірити і сподіватися, що питання у «правильній людині» – потрібно «просто» перевиховати партнера, або знайти «того самого», єдиного, і тоді з'явиться – щастя!

Коли: 17 липня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Закритий Мікрофон

Цього вечора виступатимуть кілька веселих коміків. Кожен розповість по 10-12 хвилин свого класного та смішного матеріалу.

20% від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Коли: 17 липня, 16:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Лірична драма "Леся"

Вистава створена за мотивами віршів великої української поетеси. Леся Українка завжди була символом боротьби та мужності. Майже все життя вона прожила розриваючись між своєю хворобою та талантом. Переживаючи за долю України та з глибоким ліризмом відчуваючи усі сторони життя.

Коли: 17 липня, 17:00

Де Національний Центр Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

Попереджаємо, жінок у цій історії поважають, але не люблять. А вся річ у тому, що в одного із семи друзів під загрозою виявляється власне весілля. Тому всі гості та його близькі друзі мають відновити справедливість. І роблять вони це за допомогою пістолетів, бійок, лайки, віскі, сигар, розмов про секс і навіть заручника. Власне, майже все як у реальному житті. І як у житті нічого цього не трапилося б без жінки. І загалом, всі біди, починаючи від першого гріхопадіння, не обходяться без слабкої статі.

Коли: 17 липня, 17:00

Де: Театр АКТЕР

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: від 100 до 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Джульєтта та Ромео"

Кожен бажаючий може поглянути на імениту виставу, яка через сотні років нітрохи не втратила своєї актуальності. Зворушлива, пронизлива, казка про тих, хто любить «Ромео і Джульєтту», знову оживе на сцені в Україні під керівництвом досвідченого режисера Кирила Калашнікова. На глядачів чекає справжня любовна драма, приправлена ненавистю і гіркотою розлуки.

Коли: 17 липня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 100 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перший контакт"

"Перший контакт" - термін, що означає першу зустріч мешканців Землі із представниками позаземного розуму. Але у виставі відбудеться не просто перший контакт, а ще й перший сексуальний контакт. Головному герою Колі, втрачати нічого, він готовий на все. Життя на Землі не залагодилося і він в рамках проекту дослідження космосу, вирушає в далекі дали, назустріч пригодам.

Коли: 17 липня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 200 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Вова Маслов, Діма Захарченко, Ваня Барбул, Марина Войцеховська, Руслан Колесник, Свят Марченко, Ігнатій Михайлюк, Тимофій Мішаков

Коли: 17 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах