Куди піти у Києві цими вихідними 13-14 серпня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти в Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
11 серпня 2022 22:29
Куди піти у Києві цими вихідними 13-14 серпня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми маємо жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти в Києві 6-7 серпня:

Артпроект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: 13-14 серпня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 13-14 серпня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 13-14 серпня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 гривень. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 13 серпня – 10:00; 14 серпня – 18:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2 000 гривень. Подробиці за посиланням.

Подорож Сонячною системою

Це захоплююча подорож Сонячною системою і на власні очі побачити космічні пейзажі всіх планет. Під час перегляду кожен мандрівник сидітиме в кріслі справжнього пілота і дивитиметься у зоряне небо, ніби він керує зорельотом як справжній джадай Люк Скайуокер. Під час подорожі заплановано 8 зупинок, саме стільки планет у нашій Сонячній системі.

Коли: 13, 14 серпня; 13:30 16:00 18:30

Де: Планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Опера "Наталка Полтавка"

Глядачі подивляться всім знайому історію про Наталку, яка була змушена виїхати зі своєю матір'ю-вдовою з Полтави до села. Там вона живе в злиднях і чекає на свого коханого Петра, який давно поїхав на заробітку і не давав про себе знати. У цей час дівчина доглядає літній, але заможний чиновник. Наталці доведеться зробити вибір: зрадити свою любов до Петра чи врятувати себе та матір від злиднів.

Коли: 13 серпня, 15:00

Де: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка

Адреса: вул. Володимирська, 50

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Захоплююча екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику. Під час екскурсії ви:

  • Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;
  • Знайдіть балкон на даху;
  • Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;
  • Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;
  • Перевірте час за сонячним годинником француза;
  • Послухаєте подільські були й небилиці;
  • Насолоджуйтесь колоритом двориків Подолу.

Коли: 13 серпня, 11:00

Де: вихід із ст. м. "Тараса Шевченка" (при виході з метро повернути праворуч, потім у переході знову праворуч)

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємниці Володимирської гірки"

На екскурсії можна буде подивитися на цей парк та його околиці зовсім інакше. А наприкінці прогулянки з'явиться можливість заглянути до таємного двору старовинного костелу.

Коли: 13 серпня, 14:00

Де: біля верхньої станції Фунікулера (на Володимирській гірці)

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

У чуттєвій, трохи містичній та небезпечно еротичній виставі режисера Віталія Кіно за творами загадкової Ольги Кобилянської, актори Нового українського театру намагаються з'ясувати: чи винен у всьому лише людський інстинкт?

Коли: 13 серпня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Містичні історії у дебрях Подолу"

Уявіть собі: осяяний вечірнім сонцем Поділ, повільна прогулянка вуличками та химерними двориками, що ожиють містичні історії. У деякі складно повірити, але кожна з них розповідає про загадкове минуле міста.

Коли: 13 серпня, 13:00

Де: від вулиці Хорива до Житнеторзької та Ярославської.

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Вечір суботи обіцяє пройти весело, якщо ви зазирнете на виступ коміків. Вони подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Стендапери поділяться своїми історіями про життя, кохання, стосунки в жартівливій манері. Виступатимуть Алла Волкова, Женя Коротков, Діма Захарченко та Саша Качура.

Коли: 13 серпня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Собачка"

Молода жінка, познайомившись на корпоративі в барі ресторану з одруженим і успішним чоловіком, колегою із сусіднього відділу, намагається заманити його всіма можливими способами, і коли нічого не залишається, вигадує черговий. Здавалося б, звичайна банальна історія, що траплялася майже з кожним, але ні! Те, що придумала наша героїня, заслуговує на увагу. Заради своєї мети вона прикидатиметься собачкою, щоб хоч так мати можливість жити разом із коханою людиною та її дружиною.

Коли: 13 серпня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Stand-up Talk Show "RAZGON"

Радимо приготуватися нестримно сміятися з виступів трьох коміків, які розганятимуть новини, історії з життя, теми із зали та імпровізуватимуть, щоб розважити глядачів. На івенті збиратимуть благодійні донати, які підуть на організацію доставки гумдопомоги із Франції. Вхід безкоштовний для волонтерів, організацій, ЗСУ, лікарів, співробітників ЖКГ та переселенців.

Коли: 13 серпня, 18:00

Де: Дворик Жовтневого Палацу

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 150–450 гривень. Подробиці за посиланням.

Підпільний стендап

Приходьте на вечір сміливою українською комедією від Підпільного стендапу. Це чудова можливість розслабитися і добре посміятися. Саме тут зароджується справжня українська стендап-комедія. Саме тут у мирний час коміки та глядачі збиралися щовечора, щоб провести його разом. Кухня і бар - звичайно ж будуть працювати, так що, як і раніше, зможете замовити собі щось смачне. 20% від зібраних коштів буде направлено на потреби ЗСУ.

Коли: 13 серпня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 300–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Квадрат-шоу". Імпровізаційне шоу від театру "Чорний квадрат"

Це – спектакль без сценарію! Глядачі висловлюють побажання, щоб вони бажали побачити, а актори створюють полотно дії в режимі реального часу. Обмежень за жанрами немає: на сцені може відбутися хорор, трилер, чорна комедія, вестерн, еротична драма і навіть мюзикл!

Коли: 13 серпня, 19:00

Де: Ресторан SHEF

Адреса: вул. Маршала Конєва, 6

Скільки коштує: 200–400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання малих засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує – батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить Вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши "з шафи" всі таємниці.

Коли: 14 серпня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Будинок, де переночував Бог"

Часом ми надто ускладнюємо собі життя. Вигадуємо приводи, які заважають бути з тими, кого ми любимо! Війни, релігії, натовп, політика, мода, віртуальна реальність... Людство постійно вигадує речі, які роз'єднують суспільство.

"Будинок, де ночував бог" - спектакль, на основі стародавнього грецького міфу про Амфітріон, нагадує, що за останні тисячі років у взаєминах між чоловіком і жінкою все залишається без змін.

Коли: 14 серпня, 17:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Містика вечірня"

Приготуйтеся до наймістичнішої екскурсії! На якій потрібно буде не просто гуляти, а кружляти, петляти, навіть пробиратися старовинними київськими стежками. Почнемо від старої липи, а завершимо біля Львівської площі, обговорюючи чаклунство по-київськи з його неодмінними умовами: сюрпризами, загадками та магічними ритуалами.

Коли: 14 серпня, 18:00

Місце зустрічі: Володимирська, 2, біля липи Петра Могили

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мистецтво домовлятися"

Ця історія починається зі сварки двох хлопчиків, які побилися на дитячому майданчику Новопечерських Липок. Батьки дітей – інтелігентні, цивілізовані люди, тому вони вирішили обговорити проблему у домашній атмосфері. І всього за півтори години їхніх стриманих розмов батьки від щирого серця один одного зненавидять.

Коли: 14 серпня, 17:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Це комедійне ток-шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили "зраденьку" або навпаки перемогу. Мета цього шоу - через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок.

Коли: 14 серпня, 19:30

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Фальшива нота"

Це серйозна історія про те, як одна помилка може коштувати життя людині, а двом іншим людям – стати тягарем на все життя. І ці люди – успішний музикант Міллер та його знайомий, колишній в'язень часів Другої світової війни. І ось тепер Міллер змушений гортати свій "Щоденник пам'яті" і знову проходити весь шлях від минулого до сьогодення.

Коли: 14 серпня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 50-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Концерт артистів балету

На концерті зірки українського балету виконають для вас найкращі танцювальні театральні вистави.

Коли: 14 серпня, 15:00

Де: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка

Адреса: вул. Володимирська, 50

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємне життя печерських ченців"

Під час екскурсії ви прогуляєтеся по звивистих вуличках Нижньої Лаври: від Воскресенської до Хрестовоздвиженської церкви. Загляньте в найпотаємніші куточки історії серед мальовничих архітектурних ансамблів.

Коли: 14 серпня, 12:00

Місце зустрічі: вул. Лаврська, 27, біля пам'ятника воїнам афганцям

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах