У Києві до Дня Незалежності України проведуть безкоштовні кіноперегляди

У Києві до Дня Незалежності України проведуть безкоштовні кіноперегляди.

У Києві до Дня Незалежності України проведуть безкоштовні кіноперегляди. Фото: Vgorode

Дозвілля та їжа
16 серпня 2022 11:34

У Києві до Дня Незалежності України безкоштовно покажуть українські кінострічки. Перегляди у рамках творчого проєкту "Кіновідлуння" триватимуть з 20 до 27 серпня в різних кінотеатрах столиці. 

Цього року у Києві проходитиме Десятий марафон фільмів до Дня Незалежності України, тож всі охочі зможуть переглянути українські стрічки та зустрітися з творчими групами фільмів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили у Київській міській раді.

Столичне комунальне підприємство "Київкінофільм" у співпраці з фахівцями зробив добірку найкращих патріотичних фільмів, яку безкоштовно показуватимуть киянам протягом тижня. Перший кіноперегляд відбуденться вже у цю суботу.  

Розклад кіносеансів у рамках проєкту "Кіновідлуння"

20 сепрня о 15:00 у кінотеатрі "Лейпциг" (проспект Леся Курбаса, 8) відбудеться творча зустріч з українським актором, режисером, сценаристом і продюсером Віктором Андрієнком. Після зустрічі киянам та гостям столиці покажуть його авторський фільм "Іван Сила". Стрічка оповідає історію життя циркача та чемпіона Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіона Європи з культуризму і найсильнішої людини світу Івана Фірцака.

21 серпня о 17:00 у кінотеатрі "Старт" (вулиця Івана Миколайчука, 15а) відбудеться показ українського фантастичного сімейного фільму "Фокстер і Макс" режисера Анатолія Матешка. Ця кінострічка розповість про пригоди хлопчика та собаки-супергероя.

22 серпня о 17:00 у кінотеатрі "Промінь" (Харківське шосе, 168ж) покажуть історичний фільм-фентезі "Сторожова застава" режисера Юрія Ковальова. Картина розповість про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле.

23 серпня о 17:00 у кінотеатрі "Факел" (проспект Бажана, 3) відбудеться показ повнометражного анімаційного фільму-казки "Викрадена принцеса" режисера Олега Маломужа. Ця дивовижна історія трапилась у Києві за часів відважних воїнів, прекрасних принцес і могутніх чаклунів. Мандрівний артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина — донька київського князя. На шляху закоханих є багато перешкод, які вони повинні будуть подолати.

24 серпня у кінотеатрах "Лейпциг", "Флоренція", "Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка", "Факел", "Старт" і "Промінь" пройдуть допрем'єрні покази української воєнної драми "Снайпер. Білий ворон". Режисером кінострічки є Мар'ян Бушан. Фільм розповість про історію Миколи Вороненка, яка була заснована на реальних подіях. Ця стрічка - про шлях трансформації пацифіста у справжнього снайпера з позивним Ворон, який вступає в запеклу боротьбу за свободу та справедливість, попри власні принципи та упередження.

25 серпня о 17:00 у кінотеатрі "Флоренція" (проспект Маяковського, 31) покажуть відомий фільм режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна "Захар Беркут". Стрічка розповідає про боротьбу монгольської орди на чолі з ханом Бурундою та невеличкої громади гірських жителів під керівництвом Захара Беркута, яка має свій план, щоб назавжди зупинити злого ворога.

26 серпня о 17:00 у "Кінотеатрі імені Т. Г. Шевченка" (вулиця Вишгородська, 49) відбудеться показ фільму "Тарас. Повернення" режисера Олександра Денисенка. Стрічка розповідає про Тараса Шевченка на засланні перед його звільненням з солдатчини. Тут і переслідування письменника агентами царської таємної поліції, і найтяжчі для нього останні тижні перебування в Новопетрівській фортеці на Мангістау.

27 серпня о 15:00 в кінотеатрі "Ліра" відбудеться показ фільму Михайла Іллєнка "Толока". У цей же день пройде і зустріч з творчою групою фільму. В основу стрічки лягли 66 рядків Шевченкової балади "У тієї Катерини…" про дівчину, в яку закохалися троє козаків. Доповнився сюжет спогадами з дитинства легендарного українського актора Івана Миколайчука.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що сезон кінопереглядів під відкритим небом розпочали у столичному "Протасовому Яру".  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах