Куди піти в Києві цих вихідних 27-28 серпня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
26 серпня 2022 21:57
Куди піти в Києві цих вихідних 27-28 серпня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 27-28 серпня:

Арт-проект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: 27-28 серпня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 27-28 серпня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Захоплююча екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику. Під час екскурсії ви:

  • Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;
  • Знайдіть балкон на даху;
  • Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;
  • Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;
  • Перевірте час за сонячним годинником француза;
  • Послухаєте подільські були й небилиці;
  • Насолоджуйтесь колоритом двориків Подолу.

Коли: 27 серпня, 11:00

Де: вихід із ст. м. "Тараса Шевченка" (при виході з метро повернути праворуч, потім у переході знову праворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Гончарна майстерність

Навчитися створювати глиняні предмети інтер'єру - це чудова можливість відпочити душею та тілом, створювати чудові подарунки для своїх близьких та прикрашати власну обитель. Спеціально розроблений курс з гончарства дозволить вам поринути в автентичний світ традицій наших предків, дізнатися більше про землю, на якій ви виросли та навчитися створювати такі приємні рукам та очам глиняні дрібниці.

Коли: 27 серпня, 14:00

Адреса: вул. Бастіонна, 5/13.

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дірявий експрес"

Молодість пролетіла так швидко, у гонитві за примарними ідеалами. Проте так хочеться простого людського щастя. Звернувшись до фахівця таролога, астролога та нумеролога, наша героїня пускається в авантюру. Подія відбудеться у призначений день, місце та час. Остання можливість встигнути на поїзд, що йде.

Коли: 27 серпня, 15:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 250-300 гривень. Подробиці за посиланням.

Сімейний квест на території музею "Скарби легендарних гетьманів"

На Подолі є мурований будинок 17 століття, який зберігся до нашого часу. У ньому є безліч таємниць, які мають розгадати під час квесту. Пройти випробування на уважність, розгадати таємні знаки та, можливо, стати власником козацького скарбу можна всією родиною.

Коли: 27 серпня, 15:00

Де: Музей Гетьманства

Адреса: вул. Спаська, 16б

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Київські місця, де виконуються бажання"

В рамках екскурсії можна буде відвідати цікаві київські місця, де можна буде щось терти, підпалювати, прикладати, запускати, закидати та інше, щоб чудо сталося і у вашому житті. Маршрут був створений для того, щоб насолодитися красою міста, послухати історії, що надихають, і загадати бажання. Ви побуваєте у 12 прекрасних місцях із приємною енергетикою. Особливо прогулянка може сподобатися дітям.

Коли: 27 серпня, 16:00

Де: ст. м. "Золоті ворота", біля пам'ятника Ярославу Мудрому

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава Free Love

Вистава тільки для дорослих. У ньому відсутні нецензурна лексика, сцени сексу та насильства, проте ми наполягаємо, що ця вистава для аудиторії 18+. Ця тема привертала до себе увагу творців усіх часів та народів. Яка природа Любові та яка її ціна? У чому полягає справжня FREE LOVE? Чим людина може пожертвувати заради Любові і чи варто здійснювати ці жертви? Кожен глядач знайде у виставі свої власні відповіді на ці вічні запитання. Романтична мелодрама та детектив - в одному флаконі. Жінка з очима гізехського сфінкса та червоними губами вампіра, чоловіки - дуже різні, але всі пристрасні та яскраві, які один за одним йдуть з його життя, щоб з'явитися знову на сторінках її щоденника.

Коли: 27 серпня, 16:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Суботник

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. Вам жартуватимуть: Алла Волкова, Вова Маслов, Аліна Бовкун, Женя Коротков.

Коли: 27 серпня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Емігранти"

Як зараз там, за кордоном? У виставі, поставленій за мотивами легендарної п'єси Славомира Мрожека "Емігранти". У ньому зіграють відомі актори Тарас Цимбалюк та Євген Олійник. Від іронічної комедії до драми нашого життя сьогодні. Буде яскраво і до глибини душі, нашої душі - у незвичній Європі.

Коли: 27 серпня, 18:00

Де: Дім Кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 250-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємниці Володимирської гірки"

На екскурсії можна буде подивитися на цей парк та його околиці зовсім інакше. А наприкінці прогулянки заглянемо у таємне подвір'я старовинного костелу.

Коли: 28 серпня, 14:00

Де: біля верхньої станції Фунікулера (на Володимирській гірці)

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Театр тіней Teulis

Театр тіней дивовижно простий ідеї, і йому підвладні дива перетворення. Варто лише актору зайти за напівпрозорий екран, як для глядачів починається мультиплікація: темні фігури виростають одна з одної, змінюються, змінюються у розмірах.

Постановка театру - це оригінальне поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, чудового звукового супроводу та чудових відеопроекцій. Цього разу глядачам представлять легендарне шоу "Володарі тіней".

Коли: 28 серпня, 16:00

Де: Київська Консерваторія

Адреса: вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Скільки коштує: 190-650 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тіні забутих предків"

У театрі "Берегиня" відбудеться містична вистава з мотивів видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм із Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташований на вулиці Миколайчука, поряд з будинком, де жив актор, і це ще не всі збіги Режисер вистави Тетяна Матісова все дитинство та юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю чудову історію кохання глядачам.

Коли: 28 серпня, 18:00

Де: Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Концерти "Дизель Шоу" на підтримку ЗСУ

За півроку повномасштабної війни "Дизель Шоу" знову запрошує глядачів на шоу. Команда підготувала нову патріотичну програму та пожертвує частину грошей на потреби ЗСУ.

Коли: 28 серпня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 450-1750 гривень. Подробиці за посиланням.

Stand Up. Вечір нових жартів

Це унікальна можливість насолодитися непередбачуваним і місцями вульгарним гумором від крутих київських коміків у закладі, розташованому в самому центрі нашої неосяжної столиці. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути. глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. Для вас виступатимуть: Діма Поліщук, Олеся Гостищева, Раміль Янгулов, Вова Маслов.

Коли: 28 серпня, 19:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Шоу "ЗРАДА" - це комедійне толк шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок.

Коли: 28 серпня, 19:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "МЖМ: Мрію. Бажаю. Можу"

Вистава про хлопця, який несподівано побачив сходи з прірви френдзони. І про дівчину, яка щиро вірила у справжню дружбу без сексу між чоловіком та жінкою. І ще про одного хлопця, який починає розуміти, що таке справжній життєвий успіх.

Коли: 28 серпня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах