Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 8 по 15 вересня.
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 8 по 15 вересня
Дозвілля та їжа
08 вересня 2022 22:57
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 8 по 15 вересня. Фото: weddingsatwork.com

Війна змусила нас жити у новій реальності. З 24 лютого змінилося життя кожного українця та українки. Але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи та відволікатися від постійних переживань.

Vgorode переглянув, які фільми виходять у прокат цього тижня, і розсортував за їхнім рейтингом. Цього тижня на українців чекає лише одна прем'єра.

Повний список заходів на цей тиждень дивіться у нашій афіші.

Не забудьте передплатити Telegram-канал "Диван зачекає". Це найкращий гід по Києву.

Базиль

Рейтинг IMDB: 8/10

документальний. Україна

Режисер: Роман Ширман

Фільм "Базиль" про улюбленця вболівальників київського "Динамо" нападаючого Олега Базилевича. Разом зі своїм другом та колегою Валерієм Лобановським він досяг найвищого успіху та міжнародного визнання. Київське "Динамо" без легіонерів-бразильців із тренерами-киянами Валерієм Лобановським та Олегом Базилевичем стало найкращою командою світу. А вони обоє зізнавалися найкращими футбольними тренерами на Земній кулі!

Його пам'ятають фанати "Динамо" як одного з найкращих тренерів команди, який у дуеті з Лобановським вивів київських спортсменів на міжнародний рівень. Однак його ім'я звучить не так часто. Фільм передає всю історію чоловіка, який присвятив життя улюбленій справі не заради грошей чи слави, а заради гри у футбол та хлопців, які у нього вірили. А потім втратив усе: кар'єру, друзів...

Улюбленець уболівальників київського "Динамо" нападник Олег Базилевич міг таким і залишитися в історії українського футболу. Але він вирішив стати тренером. І тут розпочалася нова сторінка його життя. Олег Базилевич завжди порівнював роботу тренера з мистецтвом режисури. І назвав свою теорію підготовки футболістів "Системою"... Разом зі своїм другом та колегою Валерієм Лобановським він досяг найвищого успіху та міжнародного визнання. Київське "Динамо" без легіонерів-бразильців із тренерами-киянами Валерієм Лобановським та Олегом Базилевичем ставало найкращою командою світу. А вони обоє зізнавалися найкращими футбольними тренерами на Земній кулі!

Але раптом він втратив роботу і друзів. Згодом – очолив ташкентський "Пахтакор". І ця команда, керуючись настановами молодого тренера-вченого, зробила нечуваний стрибок у класі гри. Але невдовзі вся загинула в авіаційній катастрофі. Олег Базилевич, який летів іншим рейсом, був єдиним, хто залишився живим.

Життя Олега Базилевича схоже на пригодницький роман – з надзвичайними злетами, страшними падіннями, екзотичними подорожами та майже детективними пригодами.

Metallica: Крізь неможливе

Рейтинг IMDB: 7.1/10

Музика, пригоди, концерт. США, 2013 р.

Режисер: Німрод Антал

У ролях: Дейн ДеХаан, Корі Грім

Фільм-концерт, завдяки якому ви побуваєте на концерті гурту Metallica. Тріпа, хлопця, що складається в технічній групі майбутнього концерту, будь-що треба потрапити на концерт. Група скоро виступатиме, але їм не обійтися без таємничого мішка, який з волі випадку опинився у вантажівці Тріпа. На шляху до концерту герой потрапляє як не в одну колотнечу, так в іншу. Однією з таких перипетій став натовп бунтарів у місті, неподалік арени з концертом, які ось-ось зіткнуться зі спеціальними військами. Втягнутий у живу масу адреналіну, герой стає учасником дивних подій, яким не кожен дасть пояснення.

Над прірвою

Рейтинг IMDB: 6.3/10

Трилер. США, 2022 р.

Режисер: Скотт Манн

У ролях: Грейс Фултон, Вірджинія Гарднер, Мейсон Гудінг

Пройшов майже рік з того часу, як чоловік Беккі загинув під час сходження на гірську вершину. Разом зі своєю відчайдушною подругою Хантер Беккі наважується піднятися на покинуту телевізійну вежу у каліфорнійській пустелі.

Американська облога

Рейтинг IMDB: 3.3/10

Бойовик. США, Канада, 2021

Режисер: Едвард Дрейк

У ролях: Брюс Вілліс, Тімоті В. Мерфі, Роб Гоф

Колишній офіцер поліції Нью-Йорка, а тепер шериф невеликого містечка в Джорджії, змушений боротися з бандою злодіїв, які взяли в заручники багатого лікаря.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах