Куди піти в Києві цього тижня з 19 по 23 вересня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
19 вересня 2022 13:12
Куди піти в Києві цього тижня з 19 по 23 вересня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів у День Незалежності України.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 19 по 23 вересня:

Подорож Сонячною системою

Це захоплююча подорож Сонячною системою і на власні очі побачити космічні пейзажі всіх планет. Під час перегляду кожен мандрівник сидітиме в кріслі справжнього пілота і дивитиметься у зоряне небо, ніби він керує зорельотом як справжній джадай Люк Скайуокер. Під час подорожі заплановано 8 зупинок, саме стільки планет у нашій Сонячній системі.

Коли: 19-23 вересня: 13:30, 16:00, 18:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: від 200 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Шахрайки?.. Лесбіянки!! Красуні!"

Якщо доля підкинула тобі лимон – зроби з нього якщо не лимонад, то хоча б чай із лимоном. За цим принципом і живуть героїні комедії “Шахрайка?.. Лесбіянки!! Красуні!” Дві дівчини – Жулька та Оля – разом винаймають кімнату. Грошей постійно не вистачає, хоча обидві працюють. Одного разу, залишившись і без грошей і без роботи, дівчата вирішують цю проблему досить незвичайним способом: вони вплутують себе до цілої низки незвичайних ситуацій, з яких виплутуються, заплутуючи інших. Але все закінчується добре, бо Жулька – справжній генератор ідей, їй може позаздрити будь-яка криза-менеджер.

Коли: 19 вересня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів поєднуються між собою і з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 19 вересня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гамлет"

Кожен новий Гамлет – обличчя епохи. Яким воно має бути сьогодні? До чого приводить помста і таке борг? Можливе щастя, коли порушено всі закони буття та яку ціну доведеться за нього заплатити? Досліджуючи одну з найгеніальніших п'єс Шекспіра, ми ставимо низку питань. І наш сьогоднішній Гамлет – не тільки відповіді на них – це роздуми про сутність людини, про театр та мистецтво загалом.

Коли: 20 вересня, 18:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Імпровізаційне шоу "Stand up у тему"

У вівторок у Бочка Pub відбудеться вечір стендапу, на якому виступатимуть вісім веселих коміків. Кожен поділиться своїм матеріалом та порадує гостей. Перед початком виступів ведучий разом із глядачами визначать список тем, на які жартуватимуть стендапери.

Коли: 20 вересня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує якоїсь спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 20, 22 вересня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Сальвадор Далі. Божественна комедія"

Кияни та гості міста мають унікальну можливість познайомитися з "Божественною комедією" в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурить відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту.

Коли: 20, 21, 23 вересня, з 11:00 до 17:00 (каса до 16:30)

Де: Київська картинна галерея

Адреса: вул. Терещенківська, 9

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний стендап зі Святим Загайкевичем "Останній"

Стендап-комік, засновник та керівник "Підпільного стендапу" Святий Загайкевич дасть концерт, відзначивши 10 років роботи на ціні. У програмі буде багато нового та кращого, тож глядачам обіцяють море позитивних емоцій. Усі виручені гроші підуть на потреби ЗСУ.

Коли: 21 вересня, 18:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац)

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 200–400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальний моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 22 вересня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Калека з острова Інішмаан"

Вистава відомого драматурга Мартіна МакДонаха розповідає похмуру та сумну історію, яка чіпляє за живе та змушує задуматися. Жителі рибальського острова Інішмаан живуть важким життям у суворому кліматі, займаючись рибальським промислом. Усі вони мріють виїхати на велику землю, але розуміють, що там вони нікому не потрібні. Найрозумніший хлопець на острові на ім'я Біллі виявився калікою, яку доглядають його тітки. Але, незважаючи на це, він не втратив здатності мріяти і поставив собі за мету вирушити до Голлівуду і знятися у фільмі про рибалок.

Коли: 23 вересня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде – надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 23 вересня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах