Куди піти в Києві цих вихідних 24-25 вересня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
23 вересня 2022 15:46
Куди піти в Києві цих вихідних 24-25 вересня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 24-25 вересня:

Виставка "Сальвадор Далі. Божественна комедія"

Кияни та гості міста мають унікальну можливість познайомитися з "Божественною комедією" в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурить відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту.

Коли: 24-25 вересня, з 11:00 до 17:00 (каса до 16:30)

Де: Київська картинна галерея

Адреса: вул. Терещенківська, 9

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Подорож Сонячною системою

Це захоплююча подорож Сонячною системою і на власні очі побачити космічні пейзажі всіх планет. Під час перегляду кожен мандрівник сидітиме в кріслі справжнього пілота і дивитиметься у зоряне небо, ніби він керує зорельотом як справжній джадай Люк Скайуокер. Під час подорожі заплановано 8 зупинок, саме стільки планет у нашій Сонячній системі.

Коли: 24-25 вересня: 13:30, 16:00, 18:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мистецтво домовлятися"

Ця історія починається зі сварки двох хлопчиків, які побилися на дитячому майданчику Новопечерських Липок. Батьки дітей – інтелігентні, цивілізовані люди, тому вони вирішили обговорити проблему у домашній атмосфері. І всього за півтори години їхніх стриманих розмов батьки від щирого серця один одного зненавидять.

Коли: 24-25 вересня, 17:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія-подорож на ВДНГ

Організатори зібрали найцікавіші факти про ВДНГ та створили унікальну екскурсію-подорож. Протягом трьох годин ви дізнаєтеся про міфи, пов'язані з історією Експоцентру, відвідаєте легендарні місця, до яких свого часу відвідали принц Філіп, Маргарет Тетчер і Шарль де Голль і побачите архівні фотографії та відео за допомогою спеціальних QR-кодів. Також ви підніметесь на найвищу точку Експоцентру – ротонду головного павільйону, яка знаходиться на висоті 50 метрів. Звідси відкривається незабутній краєвид на всю територію ВДНГ та Голосіївський ліс, а також навколишні квартали. Окрім найвищої точки під час екскурсії буде показано і глибоку – вугільна шахта. Вона знаходиться під 13-м павільйоном і є єдиним у світі макетом вугільної шахти в натуральну величину.

Коли: 24 вересня, 13:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1 (зустріч біля колон головного входу праворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто сходити на Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки – Олександр Жипецький, Юрій Коломієць, Артур Петров, Олександр Качура.

Коли: 24 вересня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Безіменная зірка"

Несподівано однієї весняної ночі в заштатному провінційному містечку Румунії зупинився столичний експрес-поїзд, який завжди проходив повз. У поїзді їхала надзвичайна пасажирка, яка не мала квитка. Волею долі на тому ж вокзалі виявився молодий чоловік, талановитий учитель космографії, який забіг до начальника вокзалу забрати довгоочікувану книгу. Ці двоє випадково зустрілися. Вона - Мона, доглянута красуня, у чарівній вечірній сукні, напарфомлена та вишукана. Він - Марін Мирой - романтичний філософ, з чарівною усмішкою та вмінням захопити співрозмовника своєю наукою. Цієї ночі зірки зробили свою справу, все склалося якнайкраще. А ось що буде наступного ранку? Чи вдасться закоханим зберегти свої почуття? На чию користь Мона зробить свій вибір, що і хто керуватиме нею? Із чим залишиться Марін Мирой? Адже, за його словами: "Жодна зірка ніколи не відхиляється і ніколи не зупиняється на своєму шляху".

Коли: 24 вересня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Hans Zimmer, John Williams, James Horner. Легенди Голівуду

Три дивовижні, легендарні композитори Голлівуду, але кожен з абсолютно різною історією і стилем. Ми пропонуємо вам відчути кожен стиль, прослухавши різні твори цих вражаючих композиторів, і поринути у безмежний всесвіт під назвою – кіномузика. Зокрема, у виконанні Національного академічного духового оркестру України на концерті звучатимуть саундтреки до фільмів "Гладіатор", "Пірати Карибського моря", "Інтерстелар", "Шерлок Голмс", "Індіана Джонс", "Зоряні Війни", "Один Будинки", "Титанік", "Аватар" та інші твори цих видатних композиторів. Частину коштів від продажу квитків буде перераховано на потреби ЗСУ.

Коли: 24 вересня, 18:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац)

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 500–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Секретний Київ"

Це не просто екскурсія тихими вуличками, які ведуть до екзотичних муралів, мозаїчних панно, незвичайних архітектурних об'єктів, затишних двориків. Гіди перетворює прогулянку на захоплюючий квест, який подобається дорослим та дітям. Маршрут не втомлює. Час пролітає непомітно. Гарні враження залишаються надовго. Отриманими знаннями можна дивувати знайомих та друзів.

Коли: 25 вересня, 13:00

Де: провулок Михайлівський, 8 (біля дерева, що росте із паркану)

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тато, ти мене любив?"

Олександр щоночі бачить уві сні покійного батька. І він щоночі говорить про те, що треба почистити колодязь у батьківському будинку, але ніколи про те, що любив свого сина. Але чи важливо, хто кого любив, коли сестри Олександра можуть продати будинок, де він виріс, і тоді більше не залишиться місця, де він пам'ятав себе маленьким, ні криниці, яку знову треба чистити. Але може саме цієї ночі Олександр нарешті перестане кричати уві сні: "Тату, ти мене любив?".

Коли: 25 вересня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Майже сімейна вечеря"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 25 вересня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 170–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Спогади з присмаком мартіні"

Це спектакль-соціальна провокація, трагікомедія, сюжет якої розповідає про звичайну американську родину. Майже звичайною. Герої постановки - це люди, які живуть у світі власних ілюзій, страхів та нереалізованих мрій. Том Уінгфілд - автор та ведучий п'єси, чиї спогади оживають на очах глядачів. Аманда Уінгфілд - маленька жінка, яка шалено чіпляється за інший час і місце. Лаура – її доросла дочка, відчуженість якої досягла критичної грані. Том - син Аманди і брат Лаури - виправдовує свою жорстокість бажанням вирватися з "пастки". У цій дивній сім'ї є ще один персонаж - батько, який постійно посміхається на великій фотографії. А якийсь Джим – гість у їхньому домі, подарує їм надію на справжнє життя. Але чи не зруйнує він їхній мир і сімейне щастя?

Коли: 25 вересня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах