Куди піти у Києві цього тижня з 2 по 6 січня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
02 сiчня 2023 17:45
Куди піти у Києві цього тижня з 2 по 6 січня 2023 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 2 по 6 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановили новорічну ялинку, а також відкрили ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 2-6 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки – від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 2-6 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 2-6 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід – 100 гривень, оренда ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

10 Stand Up Коміків

Цього вечора десять молодих коміків виступатимуть по 6 хвилин, кожен із них поділиться з вами частиною життя за допомогою жартів. Коміки розповідають, як свої перевірені жарти, так і нові актуальні, які ви, можливо, почуєте першими.

Коли: 2, 6 січня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Флюїд Арт"

Ви навчитеся унікальній творчій техніці для створення картини за допомогою оригінального змішування акрилових фарб. Процес творчості простий і забавний - потрібно змішати фарби в ємності і нанести їх на полотно або дерев'яний планшет, пробуючи різні прийоми, щоб кольорова палітра утворила химерні візерунки та абстракції.

Коли: 2 січня, 19:00

Де : Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані і чинимо опір окупантові сьогодні, культурі – як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 3-6 січня, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: від 50 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гамлет"

Кожен новий Гамлет – обличчя епохи. Яким воно має бути сьогодні? До чого приводить помста і таке борг? Можливе щастя, коли порушено всі закони буття та яку ціну доведеться за нього заплатити? Досліджуючи одну з найгеніальніших п'єс Шекспіра, ми ставимо низку питань. І наш сьогоднішній Гамлет – не тільки відповіді на них – це роздуми про сутність людини, про театр та мистецтво загалом.

Коли: 4 січня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ніч перед Різдвом"

Казкова ніч на хуторі поблизу Диканьки. А що, якщо додати до цієї дещиці містики, трохи кохання та пристрасті? Тоді всім знайома історія набуде зовсім нових обрисів і глядача поглине світ різдвяних пригод. Вакула, Оксана і навіть сам Чорт із Солохою зійдуться у комічній боротьбі за своє кохання.

Коли: 4 січня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 100–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Прем'єра. Бродвейська історія"

П'єса заснована на біографії зірки Бродвею Лоретти Тейлор. Головна героїня постановки – актриса на ім'я Фанні Еліс. Час минув, слава згасла і артистка почала втрачати себе в алкоголі та наркотиках. Особисте життя так і не склалося, і єдиною близькою людиною Фанні стала служниця і костюмерка Хеккі. Раптом актрисі натрапив на випадок - театр на Бродвеї запросив актрису зіграти одну з її кращих ролей, що викликало небувалий фурор у громадськості та ЗМІ. Але продюсери вирішили закріпити успіх соковитим скандалом, і ось перед виставою в гримерку Фанні приносять бренді "від шанувальника".

Коли: 4 січня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Імітація"

Головний герой історії повертається додому після тривалої війни та розуміє, що між його дружиною та другом щось відбувається. Але справа не в банальній зраді, а в грошах, які якимось чином з'являються у коханої. На перший погляд здається, що все гаразд. Але часом гроші коштують більше, ніж ми можемо купити. І яку ціну за них заплатили – ще треба дізнатися.

Коли: 4 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 4 січня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 5 січня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мистецтво домовлятися"

Ця історія починається зі сварки двох хлопчиків, які побилися на дитячому майданчику Новопечерських Липок. Батьки дітей – інтелігентні, цивілізовані люди, тому вони вирішили обговорити проблему у домашній атмосфері. І всього за півтори години їхніх стриманих розмов батьки від щирого серця один одного зненавидять.

Коли: 5 січня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Звана вечеря з італійцями"

Батько не хоче видавати свою доньку заміж за музиканта, але складається настільки заплутана ситуація з перевдяганнями, яку сам батько і ініціює, що йому ж доводиться погодитися з бажаннями молодих людей.

Коли: 5 січня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Актрисі завжди вісімнадцять"

П'єса розповідає про останній відпочинок Сари, яка вирішила провести свій вільний час біля моря. Вона знаходиться у величезній віллі, де з людей – лише її помічник, який і слухає розповіді з життя актриси та допомагає їй пізнати себе. У ході цієї історії вона поділиться багатьма своїми секретами, цікавими випадками з життя, романтичними пригодами, а також цікаво читатиме новини про себе. Ця історія – це своєрідне дзеркало, у якому можна побачити, як живуть справжні митці.

Коли: 5 січня, 18:30

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

"Квадрат-шоу". Імпровізаційне шоу від театру "Чорний квадрат"

Вистава без сценарію. Глядачі висловлюють побажання, щоб вони бажали побачити, а актори створюють полотно дії в режимі реального часу. Обмежень за жанрами немає: на сцені може статися хорор, трилер, чорна комедія, вестерн, еротична драма і навіть… мюзикл!

Коли: 5 січня, 18:30

Де: Ресторан SHEF

Адреса: вул. Маршала Конєва, 6

Скільки коштує: 200–400 гривень. Подробиці за посиланням.

Поетичний вечір "Туса у Стуса"

У день народження українського поета пройде затишний квартирник, на якому пролунають вірші Василя Стуса в авторському виконанні актором вистави "Стусаніна". Гості також дізнаються невідомі факти про життя поета, скуштують його улюблений напій та відчують атмосферу "тусовок" дисидентів. Після основної програми кожен бажаючий матиме можливість зачитати улюблені вірші поета.

Івент пройде в секретному підвальному приміщенні, тому точну локацію та пароль для входу можна отримати після покупки квитка.

Коли: 6 січня, 17:00

Де: секретна локація на Шулявці

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах