Куди піти у Києві цього тижня з 9 по 13 січня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
09 сiчня 2023 13:37
Куди піти у Києві цього тижня з 9 по 13 січня 2023 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 9 по 13 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановили новорічну ялинку, а також відкрили ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 9-13 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки – від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 9-13 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 9-13 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід – 100 гривень, оренда ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 10 січня – 16:00, 13 січня – 17:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Всі найкращі речі"

Незважаючи на свою тематику, ця зворушлива моновистава переповнена гумором. В його основу лягла п'єса англійського драматурга Дункана Макміллана "Every brilliant thing", а постановкою в Україні зайнялася одна із найкращих театральних режисерів - Тамара Трунова.

Коли: 10 січня, 17:00

Де: Театр драми та комедії на лівому березі Дніпра

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 500 грн. Всі подробиці за посиланням.

Вистава "Люби-мене-не-залиш"

Найзвичайніша для справжнього історія української жінки-квіткарки, яка через війну війни залишила Україну і опинилася в Парижі. Ось тільки її єдиний син залишився у Києві. Волонтер. І з ним уже тиждень нема зв'язку.

Коли: 10 січня, 17:00

Де: Київський академічний театр юного глядача на Липках

Адреса: вул. Липська, 15/17

Скільки коштує: 250 грн. Всі подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Ексклюзивно у театрі на Подолі скандальна п'єса Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антиутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила кохання навіть бездушних солдатів.

Коли: 10-11 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 11 січня, 14:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приємна несподіванка"

Це іронічна постановка розповість глядачеві історію відносин двох євреїв, долі яких зійшлися воєдино через нещасний випадок. Один із героїв - одинокий літній чоловік, а другого суд зобов'язав доглядати за цим непростим старим.

Коли: 11 січня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100-390 гривень, подробиці за посиланням.

Вистава "Занадто одружений таксист"

Герой із репутацією тихоні-сім'янина до якогось часу примудрявся вести подвійне життя: дві родини, дві милі дружини, які навіть не підозрюють одна про одну. Однак випадковість докорінно змінила спокійне існування велелюбного таксиста. Ризикуючи бути викритим, він плутається в надрах свого вигадки, звідки повернутися вже неможливо.

Коли: 11 січня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 130–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Розмова, якої не було"

Всі ми відкладаємо на завтра важливі бесіди, поспішаємо і намагаємось дивитися лише вперед. І через суєту забуваємо про важливих для нас людей, втрачаючи з ними зв'язок. Нам весь час здається, що буде ще достатньо часу, щоби все повернути назад. Сюжет розповідає про чоловіка, який потрапляє до реанімації. У нього зупиняється, і під час клінічної смерті до нього приходить його товариш Ігор. Між ними відбувається розмова, якої ніколи не було. Чоловіки згадують своє життя – від знайомства у школі до останньої телефонної розмови. Згадують дискотеки, знайомства, життєві спокуси та виклики.

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Джазовий концерт музики Френка Сінатри

У Caribbean Club Concert Hall відбудеться благодійний джазовий концерт музики Френка Сінатри у виконанні колективу Bobeen 4tet feat P Pigura&D Gavrik. На сцені одного із найстаріших клубів столиці зберуться п'ять талановитих музикантів, щоб подарувати гостям незабутні музичні враження. Цього вечора улюблені композиції Френка Сінатри прозвучать у виконанні віртуозних майстрів своєї справи.

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Carribean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 390–590 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вільні відносини"

Жінка хоче сімейного щастя, але щось постійно не складається, її очікування руйнуються, а люди розчаровують. Комедія від італійського драматурга Даріо Фо розповість, як же "спіймати" це незбагненне щастя та зберегти його.

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Море-океан"

У таверні "Альмайєр", що розташована на узбережжі, зібралася група різних людей. Серед них - у минулому успішний портретист, професор, який складає "Енциклопедію меж", та дві жінки з різними цілями. Одна хоче знайти кохання, а інша біжить від кохання. Їхнє життя спокійне, а втома душі - нездоланна. А поруч із ними безмежне Море-океан. І той, хто прагне помсти.

Коли: 13 січня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Святковий концерт "Різдвяні зустрічі"

У театрі оперети пройде великий концерт, присвячений різдвяним мелодіям. Глядачі почують знамениті пісні Happy New Year, Jingle bells, Yesterday, Mary, did you now у виконанні a capell артистів хору театру. Також прозвучать композиції з концертних програм проектів "10 тенорів", рок-опера "Моцарт" та "Музика сердець".

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Заліт"

Авіадрама за мотивами п'єси Людмили Тимошенко "Дядя Мишко проходить повз". Випускниця Ліда мріє літати, як її дядько, пілот міжнародних рейсів. Після закінчення школи Ліда хоче вивчитися на стюардесу та полетіти з тісної квартири, провінційного міста та прісного життя. Але дядько зненацька гине під час своєї відпустки. Однак у нього залишилися вірні друзі, які обов'язково допоможуть племінниці реалізувати свою мрію. Події розгортаються у 90-х роках.

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Гончара, 33

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Шахрайки?.. Лесбіянки!! Красуні!"

Якщо доля підкинула тобі лимон – зроби з нього якщо не лимонад, то хоча б чай із лимоном. За цим принципом і мешкають героїні цієї комедії. Дві дівчини – Жулька та Оля – разом винаймають кімнату. Грошей постійно не вистачає, хоча обидві працюють. Одного разу, залишившись і без грошей і без роботи, дівчата вирішують цю проблему досить незвичайним способом: вони вплутують себе до цілої низки незвичайних ситуацій, з яких виплутуються, заплутуючи інших. Але все закінчується добре, бо Жулька – справжній генератор ідей, їй може позаздрити будь-яка криза-менеджер.

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Лівка"

Ностальгічні спогади єврейського хлопчика про щасливе дитинство поруч із його дорогими бабусями Розою та Дашею. Бабуся Даша водила його до церкви, а інша – до синагоги. На цьому маленький Левко зібрав кругленьку суму.

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Весілля в Авлабарі"

Вистава за п'єсою Авксентія Цагарелі "Ханума". Родзинка вистави – грузинські народні наспіви, які звучать на сцені замість традиційної для цієї вистави музики Гії Канчелі. На вас чекає весела романтична історія про спритну сваху Хануму, яка змогла поєднати серця закоханих, вирішити фінансові питання героїв та знайти собі пару.

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун!"

Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця - депутата, який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно спочивав на лаврах слави. обранця. Ні, це не соціальна сатира в дусі Арістофана, а просто відпочинок для всієї родини. З жменею роздумів довкола старої істини, про яку часто забувають: якщо постійно брехати, тобі вже ніхто не повірить. Навіть якщо ти будеш щирим, як ніколи.

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Що трапилося у зоопарку"

П'єса американського драматурга Едварда Олбі. Це своєрідний крик, крик самотньої людини, яка шукає сенсу свого існування. Герої п'єси, Пітер і Джеррі, випадково знайомляться неподалік зоопарку, і це стає фатальною подією в їхньому житті. Незважаючи на приналежність до різних соціальних верств, різного способу життя, світогляду і навіть територіальну віддаленість, вони обидва однаково виявляються беззахисними перед викликом часу та суспільства. Як же вони впораються зі своїми проблемами, і що ж, власне, сталося у зоопарку?

Коли: 13 січня, 18:30

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Каліки"

Ця історія буде смішною і трохи сумною, але зрештою веселою. Навіть коли один із вас – смертельно хворий, а інший – пасажир інвалідного візка. Все одно можна танцювати, сподіватися та говорити про дівчат. Можна не лише співчувати, а й допомагати один одному. Зрештою, можна просто дуріти, як усі інші підлітки.

Коли: 13 січня, 19:00

Де: Театр "Золоті Ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах