Куди піти у Києві цих вихідних з 21 по 22 січня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
20 сiчня 2023 12:28
Куди піти у Києві цих вихідних з 21 по 22 січня 2022 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 21-22 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановлять новорічну ялинку, а також відкриють ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 21-22 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки - від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 21-22 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 21-22 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід на ковзанку коштує 100 гривень, оренду ковзанів - 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані та чинимо опір окупантові сьогодні, культурі - як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 21-22 січня, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: 50-100 грн. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 21 січня - о 12:00, 22 січня - о 10:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хеппі Бьоздей"

Романтична комедія за мотивами п'єси Ольги Анненків "Божевільний з дому навпроти". Він закохався у неї, вона закохалася у нього. Все мало бути чудово, якби не одна дрібниця - страх постукати у двері свого кохання.

Коли: 21, 22 січня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 21 січня, 15:00, 18:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хіба ревуть волі, як ясла повні?"

Знаменитий роман Панаса Мирного для багатьох залишився однією із книг зі шкільної програми. Але в ньому порушуються питання, на які суспільство досі не знайшло відповіді. Щоб підібратися до цього ближче, актори перенесуть колізії роману в буденне життя тих, від кого відвернувся соціум. На молодих юнаків, які скоїли злочин і тепер перебувають у в'язниці. Хто, як не вони, знає відповідь на запитання - чому сміливі, чесні та відверті люди стають грабіжниками та вбивцями?

Коли: 21 січня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Конотопська відьма"

Дотепними жартами та містичними подіями наповнені пригоди сотника Забрехи та писаря Пістряка. А самі прізвиська конотопських відьом змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розповімо про самодурство і здирство, які здатні втратити будь-яку хорошу справу.

Коли: 21 січня, 17:00

Де: Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня"

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Боженька"

Це історія одразу про безліч речей. Може здатися, що вона про тварин, але вона про тебе. Таємнича, багатозначна, метафорична, втілена магічним серцем режисера. Це спектакль про бажання уникнути болю та жити у вигаданому світі. Про бажання приховувати правду за фасадом правильності. Про крихкість цього світу. Про страх бути собою. Про ілюзорність системи.

Коли: 21 січня, 17:00

Де: Театр "Образ"

Адреса: вул. Бульварно-Кудрявська, 49

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням

Вистава "Корабль зіткнувся з айсбергом"

Герої п'єси, хтось заради збагачення, хтось заради збереження репутації, здатні на страшні вчинки, яким немає меж. У будинок похилого віку міс Вінебл викликають висококваліфікованого лікаря Цукровича, який має зробити операцію лоботомії її душевнохворої племінниці. Йому дуже потрібні гроші для власної клініки, тож немає часу тягнути. Проте все змінюється, коли лікар знайомиться з нібито хворою дівчиною. Незважаючи на небезпеку та ризик втратити роботу, лікар вирішується дістатися істини і зрозуміти, які мотиви ховаються за бажанням родичів знищити Кетрін і що насправді сталося минулого літа?

Коли: 21 січня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "В гостях у сексопсихолога"

Чоловік не розуміє проблем дружини, дружина не розуміє чоловіка. Залишилася остання надія врятувати їхній шлюб. Зрозуміти одне одного їм допомагає психолог. Але робить він це дуже незвичайним способом. Такий пікантний підхід до кожної пари справді ефективний. Підтвердженням тому є безліч задоволених клієнтів та врятованих сімей.

Коли: 21 січня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вид з мосту"

Одна з найкращих п'єс Артура Міллера, драматурга, якого справедливо називають американським Шекспіром. В основу п'єси лягла історія, що сталася в реальному житті, в одному з італійських кварталів Брукліна у 50-х роках минулого століття.

Коли: 22 січня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тест"

Сім'я - основа всього. Сім'я - найрідніші та найближчі люди, які є у людини. Сім'я - іноді просто прикриття, кордон між "сімейним угрупованням" та рештою світу. Як довго може існувати таке прикриття і що трапиться, коли через дрібну провокацію все це розлетиться на тріски і почнуть відкриватися страшні таємниці та моторошні секрети, які були прикриті гарним "фасадом"? Кожен герой вистави пройде багатоповерхівку смислів, почуттів, дій та протидій.

Коли: 22 січня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Оперета "Маруся Чурай"

В основу твору покладено відому українську баладу "Ой не ходи Григорій…". Маруся Чурай - дівчина, яку засудили до страти за вбивство коханого Григорія, який її зрадив. Однак насправді отрута вона готувала для себе, не в змозі пережити цю зраду. А Гриша випив отруту випадково. Проте судді не знають жалю і навіть промову Івана Іскри не може переконати суддів. Тоді він вирушає до гетьмана - просити за Марусю.

Коли: 22 січня, 17:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 150-300 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 22 січня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах