Куди піти у Києві цього тижня з 23 по 27 січня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
23 сiчня 2023 16:31
Куди піти у Києві цього тижня з 23 по 27 січня 2023 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 23 по 27 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановили новорічну ялинку, а також відкрили ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 23-27 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки – від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 23-27 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 23-27 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід – 100 гривень, оренда ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані та чинимо опір окупантові сьогодні, культурі – як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 23-27 січня, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: 50–100 грн. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 23 січня, 16:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 24 січня – о 16:00, 25 січня – о 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун!"

Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця - депутата, який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно спочивав на лаврах слави. обранця. Ні, це не соціальна сатира в дусі Арістофана, а просто відпочинок для всієї родини. З жменею роздумів довкола старої істини, про яку часто забувають: якщо постійно брехати, тобі вже ніхто не повірить. Навіть якщо ти будеш щирий як ніколи!

Коли: 24 січня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Ексклюзивно у театрі на Подолі покажуть скандальну п'єсу Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антиутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила кохання навіть бездушних солдатів.

Коли: 24 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 400–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 25, 27 січня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Покоління пепсі"

П'єса, написана за мотивами творів Сергія Жадана, розповідає про бунтівний період - 90-і роки. Для мешканців країн колишнього СРСР це був час змін, свободи та постійної небезпеки. Складний і водночас дивовижний час. Хто застав цей період неодмінно згадає, як мріяв про плеєр, слухав касети популярних виконавців, жував жуйку та носив палені джинси.

Коли: 25 січня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання маленьких засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує – батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши з шафи всі таємниці. Чим усе скінчиться? Братством чи мордобоїм? Залежить від того, чи відомі їй методи виховання малих засранців.

Коли: 25 січня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дівчина з ведмежати, або Неповнолітня"

Любов може наздогнати у будь-якому віці, будь-якого, будь-де. Навіть якщо їй лише 16, а він її вчитель. Неприпустима вільність чи справжнє почуття? Ми маємо свою відповідь. Історія кохання, як пригодницький роман: з несподіваним фіналом та відкритою навстіж прірвою людської душі.

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Калека з острова Інішмаан"

Вистава відомого драматурга Мартіна МакДонаха розповідає похмуру та сумну історію, яка чіпляє за живе та змушує задуматися. Жителі рибальського острова Інішмаан живуть важким життям у суворому кліматі, займаючись рибальським промислом. Усі вони мріють виїхати на велику землю, але розуміють, що там вони нікому не потрібні. Найрозумніший хлопець на острові на ім'я Біллі виявився калікою, яку доглядають його тітки. Але, незважаючи на це, він не втратив здатності мріяти і поставив собі за мету вирушити до Голлівуду і знятися у фільмі про рибалок.

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тато, ти мене любив?"

Олександр щоночі бачить уві сні покійного батька. І він щоночі говорить про те, що треба почистити колодязь у батьківському будинку, але ніколи про те, що любив свого сина. Але чи важливо, хто кого любив, коли сестри Олександра можуть продати будинок, де він виріс, і тоді більше не залишиться місця, де він пам'ятав себе маленьким, ні криниці, яку знову треба чистити. Але може саме цієї ночі Олександр нарешті перестане кричати уві сні: "Тату, ти мене любив?".

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Я, війна та пластикова граната"

Цикл коротких історій людей, які шукають способи адаптацію нової реальності. Кожен із них стоїть перед вибором: виїхати чи залишитися, боротися чи ховатися, рятувати себе чи допомогти ближньому. Це історії з "тилу": з глибин харківського метро, ​​із блокпостів спальних районів столиці, з окупованих передмість, з телеграм-чатів та розмов із померлими. Це історії про кохання та ревнощі, про турботу та безпорадність, про розгубленість та надію на те, що "в цьому новому світі, в якому ми опинилися, теж можна грати у футбол, є персики та посміхатися".

Коли: 26, 27 січня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "120 ударів за хвилину"

Вистава з мотивів мемуарів Харукі Муракамі присвячена роздумам письменника про його найулюбленіше заняття - біг. Це спектакль-нон-фікшн, під час якого актори поділяться із глядачем як своїми спостереженнями та рефлексіями, так і спостереженнями самого Муракамі.

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вулиця Олеся Гончара, 33

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Фальшива нота"

Ця вистава про кохання та ненависть, у всі часи. Про доброту, яка проявляється в найекстремальніших ситуаціях, про людську підступність, безкорисливість, зраду і справжню душевну порядність. А ще про велику музику, без якої немає місця на землі. Майже детективна історія, де герої тримають зал у напрузі протягом усієї вистави.

Коли: 27 січня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тіні забутих предків"

Містична вистава "Тіні забутих предків" за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм із Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташований на вулиці Миколайчука, поряд з будинком, де жив актор, і це ще не всі збіги. Режисер вистави Тетяна Матісова все дитинство та юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю чудову історію кохання глядачам.

Коли: 27 січня, 18:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 2а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Заліт"

Авіадрама за мотивами п'єси Людмили Тимошенко "Дядя Мишко проходить повз". Випускниця Ліда мріє літати, як її дядько, пілот міжнародних рейсів. Після закінчення школи Ліда хоче вивчитися на стюардесу та полетіти з тісної квартири, провінційного міста та прісного життя. Але дядько зненацька гине під час своєї відпустки. Однак у нього залишилися вірні друзі, які обов'язково допоможуть його племінниці здійснити свою мрію. Події розгортаються у 90-х роках.

Коли: 27 січня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Олеся Гончара, 33

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

У чуттєвій, трохи містичній та небезпечно еротичній виставі режисера Віталія Кіно за творами загадкової Ольги Кобилянської, актори Нового українського театру намагаються з'ясувати: чи винен у всьому лише людський інстинкт?

Коли: 27 січня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах