Куди піти у Києві цього тижня з 20 по 24 лютого 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
20 лютого 2023 15:30
Куди піти у Києві цього тижня з 20 по 24 лютого 2023 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 20 по 24 лютого:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановили новорічну ялинку, а також відкрили ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 20-24 лютого, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки - від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 20-24 лютого, з 10:00 до 21:00

Де: Льодовий стадіон

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід - 100 гривень, оренда ковзанів - 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 20 лютого - о 19:00, 22 лютого - о 18:00, 24 лютого - о 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перечуття Міни Мазайло"

Щоб не належати до "другосортного народу", Мазайло намагається змінити своє українське прізвище на російську Мазенін. Так у сім'ї розігрується справжня трагедія.

Коли: 21 лютого, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 21 лютого, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Хмельницького, 5

Скільки коштує: 60-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приємна несподіванка"

Це іронічна постановка розповість глядачеві історію відносин двох євреїв, долі яких зійшлися воєдино через нещасний випадок. Один із героїв - одинокий літній чоловік, а другого суд зобов'язав доглядати за непростим старим.

Коли: 22 лютого, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 150-390 гривень, подробиці за посиланням.

Вистава "Імітація"

Головний герой історії повертається додому після тривалої війни та розуміє, що між його дружиною та другом щось відбувається. Але справа не в банальній зраді, а в грошах, які якимось чином з'являються у коханої. На перший погляд здається, що все гаразд. Але часом гроші коштують більше, ніж ми можемо купити. І яку ціну за них заплатили - ще треба дізнатися.

Коли: 22 лютого, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава-медитація "Мовчання"

Єдиний спосіб почути себе - мовчання. Дихання сповільнюється, думки кристалізуються, і ось лунає правда. Водночас мовчання - це зброя, яка може знищити цілу країну. Тиша буває різною.

Коли: 22 лютого, 18:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сімейна вечеря"

Того тихого прекрасного вечора нічого не віщувало лиха. Дружина збиралася поїхати, щоб відвідати кохану маму, а чоловік тихо радів у передчутті швидкої зустрічі з коханкою. Але лунає телефонний дзвінок і... Одне слово неправди - це маленька брехня, кілька фраз - великий обман, а підміна понять - це вже захоплююча гра. Але згодом гра починає дотримуватися своїх правил.

Коли: 22 лютого, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання маленьких засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує - батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши з шафи всі таємниці. Чим усе скінчиться? Братством чи мордобоїм? Залежить від того, чи відомі їй методи виховання малих засранців.

Коли: 22 лютого, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Люби-мене-не-покинь"

Найзвичайніша для справжнього історія української жінки-квіткарки, яка через війну війни залишила Україну і опинилася в Парижі. Ось тільки її єдиний син залишився у Києві. Волонтер. І з ним уже тиждень нема зв'язку.

Коли: 23 лютого, 17:00

Де: Театр на Липках

Адреса: вул. Липська, 15/17

Скільки коштує: 250 гривень. Всі подробиці за посиланням.

Вистава "Звана вечеря з італійцями"

Батько не хоче видавати свою доньку заміж за музиканта, але складається настільки заплутана ситуація з перевдяганнями, яку сам батько і ініціює, що йому ж доводиться погодитися з бажаннями молодих людей.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Легені"

Це уявлення про повітря, про простір, час, планету. Про людей, які живуть поруч із нами, жадібно дихаючи киснем. Про маленькі рішення, які назавжди змінюють наше життя. Про життя, які є невидимим потоком, який змиває все на своєму шляху.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер - особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тіні забутих предків"

Містична вистава за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм із Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташований на вулиці Миколайчука, поряд з будинком, де жив актор, і це ще не всі збіги. Режисер вистави Тетяна Матісова все дитинство та юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю чудову історію кохання глядачам.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 2а

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 23 лютого, 18:30

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Поїхати не можна залишитися"

Що може статися, коли в номері зубожілого провінційного готелю зустрічаються колишні дружини? До того ж, у минулому в них залишилася спільна робота в обласному театрі, скандали, нескінченні з'ясування стосунків, але, з іншого боку, і юнацька палкість, і щасливі дні. Зараз він нишком п'є і ностальгує. Вона працює актрисою "за викликом", не нехтує сумнівними халтурами. Очевидно, що майбутнє на них чекає однакове: безрадісні самотні зимові вечори та спогади про невдале життя. Хоча, мабуть, ще не все втрачено і в їхнього кохання з'являється останній шанс.

Коли: 24 лютого, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Розмова, якої не було"

Всі ми відкладаємо на завтра важливі бесіди, поспішаємо і намагаємось дивитися лише вперед. І через суєту забуваємо про важливих для нас людей, втрачаючи з ними зв'язок. Нам весь час здається, що буде ще достатньо часу, щоби все повернути назад. Сюжет розповідає про чоловіка, який потрапляє до реанімації. У нього зупиняється, і під час клінічної смерті до нього приходить його товариш Ігор. Між ними відбувається розмова, якої ніколи не було. Чоловіки згадують своє життя - від знайомства у школі до останньої телефонної розмови. Згадують дискотеки, знайомства, життєві спокуси та виклики.

Коли: 24 лютого, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тест"

Сім'я - основа всього. Сім'я - найрідніші та найближчі люди, які є у людини. Сім'я - іноді просто прикриття, кордон між "сімейним угрупованням" та рештою світу. Як довго може існувати таке прикриття і що трапиться, коли через дрібну провокацію все це розлетиться на тріски і почнуть відкриватися страшні таємниці та моторошні секрети, які були прикриті гарним "фасадом"? Кожен герой вистави пройде багатоповерхівку смислів, почуттів, дій та протидій.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Ексклюзивно у театрі на Подолі покажуть скандальну п'єсу Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антиутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила кохання навіть бездушних солдатів.

Коли: 24 лютого, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 500-700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Україна у вогні"

Події були так густо замішані людськими сльозами, кров'ю, криком, стогонами, прокльонами, втратами, що ніхто вже нічого не дивувався. То справді був новий світ, нова дійсність серед старої природи на руїнах старих розвалених будинків, у старому, землістій одязі, немитих.

Коли: 24 лютого, 18:30

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 24 лютого, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах