Куди піти у Києві цих вихідних з 25 по 26 лютого 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
23 лютого 2023 18:16
Куди піти у Києві цих вихідних з 25 по 26 лютого 2022 року: афіша заходів. Фото: Daniela Constantini

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 25-26 лютого:

Київський музей медуз

Музей медуз – це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли : 25, 26 лютого, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Найбільша ковзанка країни на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли : 25, 26 лютого, з 10:00 до 19:00

Де: Льодовий стадіон

Адреса : просп. Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід на ковзанку коштує 100 гривень, оренда ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" – це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 25, 26 лютого, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Мюзикл "Скрипаль на даху"

Головний герой мюзиклу – це батько п'ятьох дочок Тев'є, який постійно розмірковує про сенс життя та любить поговорити з Богом. Він є ревнителем традицій, ретельно оберігає сімейне вогнище від негараздів, мріє про щастя та достаток.

Тев'є впевнений, що обов'язково потрібно вигідно видати дочок заміж, щоб ті влаштувалися в житті якнайкраще, проте кожна з його доньок вибирає свій шлях...

Коли: 25, 26 лютого, о 15:00

Де : Київський національний академічний театр оперети у Києві

Адреса : вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 150-400 гривень. Подробиці за посиланням.

"Разом про своє". Концерт української пісні

Тематична концертна програма у виконанні молодих співаків незалежної формації Art.Razom, котрі вже встигли заявити про себе на міжнародній сцені.

"Сьогодні їхні голоси звучать на рідній землі заради того, щоб настало безхмарне завтра", - заявляють організатори.

Коли: 25 лютого, о 16:00

Де: Арт-центр ім. Івана Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дірявий експрес"

За п'єсою геніального, скандального, харизматичного українського драматурга Олександра Неволька. Молодість пролетіла так швидко в гонитві за примарними ідеалами. Проте так хочеться простого людського щастя.

Звернувшись до фахівця таролога, астролога і нумеролога, наша героїня пускається в авантюру, адже, як вона вважає, це її остання можливість встигнути на поїзд, що йде.

Коли: 25 лютого, о 15:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Несподівано тихо". Тиша для двох голосів

Несподівана тиша серед какофонії війни. Двоє у просторі укриття. Чи це простір – це щось інше? Щось загадкове та незбагненне? Все, що було, зникає у вихорі війни. Все, що буде після, стає лише примарним баченням. Є тільки ТУТ і ЗАРАЗ.

У просторі несподіваної тиші та сірих стін виникають дві нові людини. Людей, народжених війною та тишею між обстрілами. Двоє, що хочуть заповнити білі сторінки та зіграти нові ролі…

Коли: 25 лютого, о 18:00

Де : НЦТІ імені Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава-фентезі "Уенздей"

Похмура і дуже розумна дівчинка Уенздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, що відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також страшним способом життя. Уенздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання до академії Nevermore, де студентці доводиться присвятити себе розгадці жахливих давніх таємниць.

Чарівні декорації, чудові костюми, багатогранна і прониклива гра акторів перенесе вас до таємничої школи Nevermor і подарує незабутні емоції на довгий час.

Коли : 25 лютого, о 18:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 250-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Kyiv Modern Ballet. Вій. Раду Поклітару

Вистава поставлена ​​за мотивами відомого твору Миколи Гоголя, проте, як завжди, Раду Поклітар залишив місце своєї інтерпретації.

Вашій увазі буде представлена ​​філософська притча про силу духу, випробування людської душі, про силу віри та невіри. Головний герой - це Фома Брут. Але його внутрішні демони ще страшніші, ніж нечиста сила навколо. І подолати їх часом буває набагато складніше.

Коли: 25 лютого, о 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 390-990 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Зозуля" з передмовою про автора

Виставі передуватиме розмова про Валерія Шевчука - автора повісті "Місячна зозуля з ластівчиного гнізда", яка стала літературною основою постановки.

Сама ж вистава занурить вас в історію неземного кохання земних мешканців маленького містечка поблизу Житомира.

Коли: 25 лютого, о 16:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Олеся Гончара, 33

Скільки коштує: 450 гривень. Подробиці за посиланням.

Рок-симфонія "10 років оркестру Resonance"

На вас чекає ювілейне симфонічне шоу від Resonance, яке втілює все найкраще за весь період творчої діяльності легендарного оркестру, що є родоначальником жанру симфонічного року в Україні.

Репертуар оркестру – це не просто рок-музика. Це твори, що вже давно увійшли до золотого фонду людства та музика, створена найталановитішими людьми планети.

Коли: 26 лютого, о 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 390-850 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Пасажир без багажу"

Гастон, головний герой п'єси, втрачає пам'ять і потрапляє в прекрасний дім, де все каже, що саме тут він знайде своїх рідних, свою родину... Але знайомство з жителями цього будинку, з сім'єю, пізнання подробиць свого минулого життя, згадка про шалену юнацьку закоханість. виявляються таким тягарем, що втрата пам'яті йому стає вже майже благом.

Коли: 26 лютого, о 12:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Посиденьки з піснями та частуваннями. "Українська Масляна або Колодій"

Яка вона – справжня українська Масляна? І що це таке – Колодій? Чому цілий тиждень перед початком посту називався Бабським? Які святкові магічні ритуали допомагали бути щасливими у шлюбі, залучали багатство та сприяли народженню здорових дітей?

В одному з найстаріших будинків Подолу на вас чекає живе спілкування з частуваннями, старовинними піснями, ворожінням та відтворенням стародавніх обрядів. Згадайте забуті українські традиції та зарядитеся позитивом на цілий рік

Коли: 26 лютого, о 12:00

Де: Остання барикада

Адреса: Майдан Незалежності, 1

Скільки коштує: 250-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Спогади з присмаком мартіні"

Вистава – соціальна провокація. Трагікомедія, події якої розгортаються у звичайній американській родині. Ну, чи майже звичайний…

Том Уінгфілд – автор та ведучий п'єси, чиї спогади оживають на очах глядачів. Герої спектаклю – люди, котрі живуть у світі власних ілюзій, страхів та нереалізованих мрій. Аманда Уінгфілд - маленька жінка, що шалено чіпляється за інший час і місце. Лаура – ​​доросла дочка, нелюдимість якої досягає критичної межі. Том – син Аманди та брат Лаури – виправдовує свою жорстокість бажанням вирватися із «пастки». У цій дивній сім'ї є ще один персонаж – батько, який весь час усміхається з величезної фотографії.

Коли: 26 лютого, о 17:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Весілля в Авлабарі"

На вас чекає весела романтична історія про майстерну сваху Ханума, яка змогла поєднати серця закоханих, вирішити фінансові питання героїв і знайти собі пару. Запрошуємо вас на веселе, гучне, музичне та ліричне грузинське весілля, але не на одне, а на цілих три одночасно!

Коли: 26 лютого, о 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. І. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах