Куди піти в Києві цього тижня з 27 лютого по 3 березня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
27 лютого 2023 15:36
Куди піти в Києві цього тижня з 27 лютого по 3 березня 2023 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 27 лютого по 3 березня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 27 лютого: з 10:00 до 15:00; 28 лютого - 3 березня: з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Найбільша ковзанка країни на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли : 27-28 лютого, з 10:00 до 19:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса : просп. Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід на ковзанку коштує 100 гривень, оренда ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

 

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли : 28 лютого - 3 березня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 27 лютого, 16:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Шахрайки?.. Лесбіянки!! Красуні!"

Якщо доля підкинула тобі лимон – зроби з нього якщо не лимонад, то хоча б чай із лимоном. За цим принципом і мешкають героїні цієї комедії. Дві дівчини – Жулька та Оля – разом винаймають кімнату. Грошей постійно не вистачає, хоча обидві працюють. Одного разу, залишившись і без грошей і без роботи, дівчата вирішують цю проблему досить незвичайним способом: вони вплутують себе до цілої низки незвичайних ситуацій, з яких виплутуються, заплутуючи інших. Але все закінчується добре, бо Жулька – справжній генератор ідей, їй може позаздрити будь-яка криза-менеджер.

Коли: 27 лютого, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сімейна вечеря"

Того тихого прекрасного вечора нічого не віщувало лиха. Дружина збиралася поїхати, щоб відвідати кохану маму, а чоловік тихо радів у передчутті швидкої зустрічі з коханкою. Але лунає телефонний дзвінок і... Одне слово неправди – це маленька брехня, кілька фраз – великий обман, а підміна понять – це вже захоплююча гра. Але згодом гра починає дотримуватися своїх правил.

Коли: 27 лютого, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 27 лютого – о 19:00, 1 березня – о 16:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дівчина з ведмежати, або Неповнолітня"

Любов може наздогнати у будь-якому віці, будь-якого, будь-де. Навіть якщо їй лише 16, а він її вчитель. Неприпустима вільність чи справжнє почуття? Ми маємо свою відповідь. Історія кохання, як пригодницький роман: з несподіваним фіналом та відкритою навстіж прірвою людської душі.

Коли: 28 лютого, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун!"

Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця - депутата, який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно спочивав на лаврах слави. обранця. Ні, це не соціальна сатира в дусі Арістофана, а просто відпочинок для всієї родини. З жменею роздумів довкола старої істини, про яку часто забувають: якщо постійно брехати, тобі вже ніхто не повірить. Навіть якщо ти будеш щирий як ніколи!

Коли: 28 лютого, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Комедійний детектив "Контрольний постріл"

Усі події вистави відбуваються навколо Любові, як майже все у людському житті. Всім глядачам гарантовано гарний настрій під час вистави та після її перегляду – перевірено багаторічною практикою. На деякий час кияни та гості столиці зможуть поринути у мирні відносини та побут, за якими багато хто сумує.

Коли: 28 лютого, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Святе сімейство"

Члени "святого сімейства" Каруччо – батько, мати та син – живуть в одному з найдешевших районів великого італійського міста. Як і вся їхня спільнота за майновим класом, вони намагаються впоратися з мінливістю долі. Всупереч соціальній нерівності та відсутності повноцінної професії, вони по-дитячому наївні та добрі, з маніакальною завзятістю сподіваються реалізувати свої мрії та забути про сумні моменти свого життя. Але одного разу в цьому колоритному сімействі, в його не менш колоритному будинку, зав'язується захоплююча історія з воістину італійськими пристрастями та божевіллям, непередбачуваними, химерними парадоксами та віртуозно сплетеною інтригою, яка перевернула все догори дном.

Коли: 28 лютого, 18:30

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Двоє на гойдалках"

Ця неймовірна історія перенесе вас до Нью-Йорка в епоху джазу 50-х. Перші п'янкі акорди живої гри на фортепіано розгорнуть долю двох одиноких сердець, що зустріли один одного серед хмарочосів та тісних вуличок. Джеррі та Гітель вирішили піти на ризик. Куди заведе їхня звивиста дорога кохання ми побачимо на сцені Нового Музичного Театру.

Коли: 1 березня, 17:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мегери"

У постановці за сюжетом п'єси "Горгони" Дона Нігро вічні суперниці, зірки Голлівуду 60-х, легендарні актриси на ім'я Рут та Мілдред, поборються не на життя, а на смерть. З однією поправкою: фемінітив тут недоречний, адже їхні ролі виконуватимуть чоловіки.

Коли: 1 березня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100–390 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мишоловка"

Вистава за мотивами класичного роману королеви детектива Агати Крісті допоможе поринути в атмосферу передмістя Лондона, відрізаного від цивілізації зимовою негодою.

Коли: 1 березня, 18:00

Де: Театр "Колесо"

Адреса: вулиця Андріївський узвіз, 8

Скільки коштує: 330 грн. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 2 березня – 14:00, 3 березня – 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Близькість"

Молодий письменник Дан закоханий у стриптизерку Алісу, хоча не проти закрутити роман із модним фотографом Анною. У той же час зворушливий "мачо" Ларрі стає бойфрендом Анни, але зустрічається і з Алісою. Ніхто з них не здатний розібратися у своїх почуттях і остаточно визначитися, з ким він хоче залишитися. Вони сходяться і розходяться, стаючи все ближче один до одного або дедалі більше віддаляючись.

Коли: 2 березня, 17:10

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 80–320 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вільні відносини"

Жінка хоче сімейного щастя, але щось постійно не складається, її очікування руйнуються, а люди розчаровують. Комедія від італійського драматурга Даріо Фо розповість, як же "спіймати" це незбагненне щастя та зберегти його.

Коли: 2 березня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Класика під зірками Allegretto

У рамках культурного проекту ARTSpace у планетарії музиканти Almia music представлять програму Аllegretto. Це фантазії, народжені живою музикою у синтезі з вражаючими повнокупольними проекціями. Музична програма для тих, хто надихається естетикою живого звучання та бажає відкрити для себе новий формат класичної музики. Прозвучать твори Баха, Вівальді, Скорика, Штрауса, Моцарта та інших відомих композиторів.

Коли: 2 березня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перечуття Міни Мазайло"

Щоб не належати до "другосортного народу", Мазайло намагається змінити своє українське прізвище на російське Мазенін. Так у сім'ї розігрується справжня трагедія.

Коли: 3 березня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вкрадене щастя"

На вас чекає пластична драма та таємнича атмосфера напруженого очікування. Тут давно знайома трагічна історія кохання Михайла, Ганни та її обдуреного чоловіка Миколи набуває нового пристрасного звучання та містичності. Починаючи з того, що Михайло з'являється в будинку Анни та Миколи ніби з того світу. Адже його давно вже вважали загиблим.

Коли: 3 березня, 19:00

Де: Театр "Золоті Ворота"

Адреса: вулиця Шовковична, 7а

Скільки коштує: 290 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах